Gabriela Firea își anunță candidatura la prezidențiale, dacă va fi propusă de PSD-ALDE-Pro România

Laurentiu Gheorghe | 18.07.2019

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, și-a manifestat disponibilitatea de a candida la alegerile prezidențiale dacă va fi considerată soluția optimă de către colegii din PSD, ALDE și Pro România.

Pe aceeași temă

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a anunțat, la "Marius Tucă Show", că ar candida la alegerile prezidențiale dacă ar fi considerată o soluție optimă de către colegii din PSD, de către partenerul de coaliție ALDE, condus de Tăriceanu, dar și de către foștii colegi de la Pro România, scrie Mediafax.

Însă, Gabriela Firea analizează și varianta unei candidaturi independente la alegerile prezidențiale, pentru ca PSD să nu o obțină un scor rușinos de mic.

"Voi merge la CEx dacă voi fi primită. Trebuie să-i lăsăm pe colegii noștri din CEx și din țară să analizeze evantaiul de candidaturi. Categoric, colegii mei trebuie să aibă de unde să aleagă. Spunea doamna premier că sondajele sunt un ghidaj, dar nu sunt definitorii, sondajele de opinie, că trebuie să fie o decizie politică, practic organizațiile să-și asume candidatul. Au de unde să aleagă acum colegii noștri, este varianta doamnei premier, care a anunțat că se pune la dispoziția echipei și dorește să candideze, am făcut și eu această declarație astăzi, este și domnul președinte Tăriceanu sau alte opțiuni. Practic, colegii noștri vor avea de unde să aleagă, nu va putea nimeni să spună, în eventualitatea unui eșec, Doamne ferește, după prezidențiale că nu au fost soluții", a declarat Gabriela Firea, la emisiunea "Marius Tucă Show".

"S-a decis și în Comitetul Executiv să fie candidat PSD, dar eu am înțeles că nu oricare, pentru că noi trebuie să-i convingem pe partenerii de la ALDE și pe foștii colegi de la Pro România, să mergem împreună. Cumva, acel candidat X va trebui să obțină sufragiile și ale colegilor din Comitetul Executiv Național și ale ALDE și Pro România", a completat edilul.

Întrebată dacă nu se va întâmpla așa, Gabriela Firea a replicat: "Va fi foarte greu să intrăm în turul II. Foarte dificil. Spre imposibil".

Chestionată dacă va candida independent la prezidențiale în condițiile în care nu va fi candidatul PSD, primarul general a declarat: "Analizăm. Analizăm. Țara e mai mare decât granițele unui partid politic. Analizăm, eu cu mine în primul rând și eu cu colegii din țară care mă susțin și care m-au determinat să nu mai fiu atât de abruptă și hotărâtă să spun că nu intru în această competiție că nu mă privește, pentru că trebuie să mă privească. Pentru că dacă PSD nu câștigă prezidențialele sau dacă obține un scor mic, vom pierde toate alegerile următoare".

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22