Gabriela Firea n-ar refuza o candidatură la prezidențiale dar susținută de PSD-ALDE-Pro Romania

Laurentiu Gheorghe | 15.07.2019

Gabriela Firea nu vrea să confirme că-și dorește să candideze la alegerile prezidențiale dar le atrage atenția social-democraților că fără un candidat comun PSD-ALDE-Pro Romania, PSD nu prinde turul 2.

Pe aceeași temă

Gabriela Firea nici nu a confirmat, nici nu a infirmat candidatura sa la prezidențiale, spunând că este deschisă discuțiilor, dar ”nu ar fi inteligent sau corect față de colegi” desemnarea unui candidat în urma unui ”aranjament” și că ar dori o ”discuție reală”. De asemenea, Firea a subliniat că fără colegii de la ALDE și cei de la Pro România PSD nu are șanse la prezidențiale.

Primarul Capitalei lasă o ușă deschisă, spunând că este deschisă discuțiilor, dar „nu ar fi inteligent sau corect față de colegi” desemnarea unui candidat în urma unui aranjament „aranjament” și că ar dori o „discuție reală”.

„Fără aceste elemente nu avem șanse”, a declarat Firea, înainte de CEx, referindu-se la partenerii de la ALDE și partidul lui Victor Ponta, Pro România.

Regrupare în jurul Gabrielei Firei

„De putut poate să candideze PSD și de unul singur, dar pentru a-și maximiza șansele, eu cred că trebuie desemneze cel mai puternic candidat, cel mai votabil candidat și obligatoriu din punctul meu de vedere o alianță electorală cu ALDE și Pro România. 100% merg pentru această alianță”, a afirmat Gabriela Firea.

„Am primit mai multe telefoane în care mi s-a reproșat de colegii din țară, în special primari, au cumva sentimentul că nu vreau să mă implic, am un procent mare, sunt pe locul unu sau doi la încredere. Am reflectat. În acest context am făcut acea declarație de săptămâna trecută că particip la discuțiile la desemnarea candidatului”, a spus Firea, subliniind că este ”deschisă unor discuții, nu spun da sau nu, nu ar fi inteligent sau corect față de colegii mei, mi-aș dori să fie o discuție reală”.

„Ar fi păcat să reiasă acest candidat doar dintr-un aranjament”, a adăugat Firea.

Întrebată despre o eventuală desemnare a lui Tăriceanu drept candidat al alianței, Firea a spus că îl respectă, dar ”discuția trebuie să fie una pragmatică. Trebuie să mergem și la matematică”.

Susținere în PSD pentru Gabriela Firea

Preşedintele PSD Olt, Paul Stănescu, a declarat că "soluţia unică" pentru ca forţele de stânga să câştige alegerile prezidenţiale din toamna acestui an ar fi realizarea unei alianţe între PSD, ALDE şi Pro România.
„Soluţia unică este una singură, câştigătoare, spun eu, alianţă a celor 3 partide, PSD, ALDE, PRO România. Candidatul poate să fie... sigur, care are cele mai mari şanse, Gabriela Firea de la PSD, Călin Popescu Tăriceanu de la ALDE, Victor Ponta, spunând că nu candidează", a declarat Paul Stănescu, luni, înaintea Comitetului Executiv Naţional al PSD, citat de Agerpres.

Paul Stănescu și gruparea din jurul lui o susțin pe față pe Gabriela Firea în dauna Vioricăi Dăncilă, propunând-o public pe Firea drept candidat PSD la prezidențiale.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22