Gabriela Firea nu vrea să fie președinte al PSD, dar s-ar mulțumi cu un post de președinte executiv

Dora Vulcan | 09.12.2019

Gabriela Firea spune că nu va candida la șefia PSD la congresul din februarie, pentru care îl va susține pe Marcel Ciolacu, dar nu respinge ideea unei candidaturi pentru șefia executivă a partidului.

Pe aceeași temă

”Pentru funcția de președinte, nu. Am anunțat. Discutăm despre o candidatură pentru funcția de președinte executiv al PSD.. Dacă cei care candidează la funcția de președinte discută cu mine și mă consideră o persoană potrivită pentru a fi într-o conducere colectivă, nu am de ce să spun nu”, a declarat Gabriela Firea înaintea ședinței de luni a conducerii interimare colective.

Întrebată cine ar trebui să o considere persoana potrivită să facă parte din conducerea PSD, primarul general al Capitalei a răspuns: „Cei care vor candida. Principalii. Cu singuranță (vreau să fac echipă cu președintele – n.r.). Nu mi se pare ca numărul doi să fie în contradicție cu numărul unu”, a adăugat ea.

Ea s-a arătat mai preocupată pentru moment de câștigarea șefiei organizației bucureștene a partidului pentru care a anunțat că va candida, ”cu siguranță”.

Totodată, întrebată dacă îl vede potrivit pe Marcel Ciolacu la șefia PSD, nu doar interimar, Firea a precizat: „De ce nu?”.

Conducerea interimară colectivă a PSD s-a reunit, luni, la sediul partidului din Kiseleff, pe ordinea de zi fiind mai multe teme, precum strategia partidului privind pensiile speciale, alegerile anticipate și organizarea Congresului formațiunii din 29 februarie. PSD ar depune o moțiune de cenzură în Parlament dacă Guvernul Orban își asumă răspunderea pe Legea bugetului de stat pe anul 2020 sau pe alegerea primarilor în două tururi de scrutin.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22