Gabriela Firea, prezentată ca o posibilă candidată la prezidențiale la întâlnirea femeilor din PSD

L. G. | 30.08.2022

Secretarul general al PSD, Paul Stănescu, a vorbit despre candidatul la prezidențiale, spunând că „pe mine m-ar bucura foarte tare dacă ar fi o doamnă”, aluzie subtilă la candidatura Gabrielei Firea.

Pe aceeași temă

Secretarul general al PSD, Paul Stănescu, a propus în cadrul Școlii de Vară a femeilor social-democrate, eveniment care are loc zilele acestea în stațiunea Olimp, ca alegerea candidatului partidului pentru prezidențiale să se facă în urma scrutin în cadrul PSD. A lăsat să se înțeleagă că Gabriela Firea, ministru și primvicepreședinte al PSD, ar putea să fie unul dintre candidați.

Îmbrăcată în alb, Gabriela Firea a fost vedeta din Olimp pentru câteva ore. În lipsa lui Marcel Ciolacu, care a trebuit să plece în grabă, din motive personale, de la evenimentele organizate de PSD, Gabriela Firea a devenit punctul de atracție.

“Ne gândim și la președintele României, probabil că trebuie să facem o alegere cu toții. Știm că în ultimii 20 de ani n-am prea avut succes. Cred că cea mai bună soluție pentru desemnarea candidatului va trebui luată într-un scrutin larg în cadrul partidului și pe mine m-ar bucura foarte tare dacă ar fi o doamnă din rândul dvs, că bărbații am văzut ce au făcut în ultimii 30 de ani, mai ales la ultimii doi președinți. Și nu mi-e frică s-o spun, cred că o doamnă ar aduce un echilibru mult mai mare în societatea românească (…) În politică nimic nu se dă, totul se ia. Că ești bărbat, că ești femeie. Sigur că bărbații sunt mai misogini, dar știm lucrurile astea. Dar pentru asta trebui să vă bateți”, a spus de la microfon Paul Stănescu, conform Digi24.

Surse din partid susțin că prietenia Stănescu – Firea este foarte strânsă, iar mesajul nu a fost unul întâmplător.

În PSD există mai multe opțiuni pentru o candidatură la alegerile prezidențiale din 2024, cele mai bine cotate nume, potrivit sondajelor de opinie recente, fiind cele ale lui Mircea Geoană, Alexandru Rafila, Marcel Ciolacu și Gabriela Firea.

Într-un sondaj Sociopol din luna iulie, Gabriela Firea apare pe primul loc la nivelul încrederii, comparativ cu liderii PSD.

Un sondaj CURS din luna august, comandat de PSD, o clasează pe Gabriela Firea pe locul cinci la capitolul încredere după Alexandru Rafila, Marcel Ciolacu, Nicolae Ciucă și Nicușor Dan.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22