Gabriela Firea (PSD): Avem timp in sesiunea parlamentara din toamna sa gasim o solutie pentru legea votului prin corespondenta, daca liberalii se pun de acord

T.d. | 02.08.2015

Pe aceeași temă

Liberalii nu sustin o politica reala in ce priveste votul prin corespondenta, sustine purtatorul de cuvant al PSD, Gabriela Firea.

Parlamentul dispune de suficient timp in sesiunea din toamna pentru a trece legea votului prin corespondenta.

"Dacă liberalii reuşesc să se pună de acord, avem suficient timp la toamnă pentru legea votului prin corespondenţă! Dacă într-adevăr există voinţă politică din partea PNL, subiectul va putea fi tranşat de comisie şi apoi de plenul Parlamentului în sesiunea de toamnă, pentru că alegerile din 2016 nu vor avea loc în septembrie, ci probabil mult mai aproape de sfârşitul anului.

Timp este aşadar suficient, aşa că aşteptăm de la colegii liberali dovezi de responsabilitate, şi nu doar exerciţii sterile de retorică", potrivit unui comunicat PSD citat de HotNews.

Liberalii au parghiile necesare pentru solutionarea problemei, mai afirma Gabriela Firea.

"Numai că în loc de o lege bună privind votul cetăţenilor români aflaţi peste hotare, avem patru proiecte de lege pe această temă, am avut o moţiune de cenzură, o solicitare de convocare a unei sesiuni parlamentare extraordinare pe această temă, iar acum, de ultimă oră, solicitarea de a include acest subiect pe ordinea de zi a sesiunii ce va fi convocată pentru Codul fiscal", mai arata sursa citata.

Vineri, co-presedintele PNL Alina Gorghiu le-a cerut liderilor social-democrati sa sustina propunerea liberalilor privind votul prin corespondenta in sesiunea extraordinara din august, simultan cu discutarea Codului Fiscal.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22