Gabriela Firea, umor involuntar: Dacă dreptatea ar fi o sârmă, aș îndrepta-o

Redactia | 22.02.2020

Gabriela Firea a făcut sâmbătă o postare pe pagina sa de Facebook, în care a preluat un citat din opera lui Eugen Barbu, printr-o asociere nefericită cu „scandalul sârmei”, al cărei protagonistă a fost.

Pe aceeași temă

”Dacă dreptatea ar fi o sârmă, aș îndrepta-o”, a scris primarul general Gabriela Firea pe pagina sa de Facebook, dând grijulie și numele autorului: Eugen Barbu. Atât doar că Eugen Barbu a folosit zicerea în alt context, în romanul ”Groapa” și nici nu a sugerat vreodată că vreo sârmă i-ar fi fost introdusă în colon de adversarii politici.

Cugetarea primarului general survine eșecului înregistrat la refendumul pentru taxa-oxigen, organizat de ea pe Facebook și la care bucureștenii au răspuns în procent de peste 90% că nu sunt de acord.

În mai 2019, în plin scandal cu președintele de atunci al PSD Liviu Dragnea, acum în închisoare, Gabriela Firea a spus că i-a fost găsită în colon o sârmă de patru centimetri, sugerând că i-ar fi fost dată să o înghită fără ca ea să știe.

Ea a explicat că este extrem de precaută şi că nu mănâncă repede.

Primarul general a precizat că s-a consultat cu mai multe persoane care i-au explicat că aliajul respectiv, în anumite condiţii, se poate transforma într-o sârmă mai mică, rotundă şi astfel i-ar fi putut fi dată într-o prăjitură, de exemplu.

”Poate vom rămâne toată viaţa cu această întrebare dacă a fost o întâmplare sau dacă a fost o mână criminală”, a spus Firea.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22