Gabriela Scutea, propusă procuror general: OUG 13 nu a fost concepută la Ministerul Justiției

Redactia | 11.02.2020

OUG 13 nu a fost concepută la Ministerul Justiție, a spus Gabriela Scutea, procurorul nominalizat de ministrul Cătălin Predoiu pentru funcția de procuror general.

Pe aceeași temă

”Am rămas pentru că se făcea o tranziție, am fost singurul secretar de stat care a rămas pentru tranziție pentru că a venit o echipă MCV, nu am știut de intenția ministrului Iordache de a promova această ordonanță, care nu a fost elaborată în Ministerul Justiției. În Ministerul Justiției din punct de vedere tehnic a fost corectată. Am semnat făcând o opoziție activă! Și cred că am atins tot ceea ce se putea din punct de vedere tehnic, dincolo de asumarea politică a domnului ministru Iordache de eliminare a unor prevederi și mai nocive”, a spus Scutea la audierea sa de marți, de la CSM.

Întrebată unde a fost elaborat actul normativ, Gabriela Scutea a precizat că nu știe.

Scutea a făcut declarațiile după susținerea interviului la Consiliul Superior al Magistraturii, pentru preluarea conducerii Parchetului General.

Și în cadrul audierilor, Scutea a fost chestionată pe această temă de către membri CSM și a explicat că s-a opus prevederilor controversate.

”Puteţi consulta evidenţele de la Ministerul Justiţiei pentru a constata că dacă am fost prezenta la pregătirea OUG 13, nu înseamnă că am aderat la conținut. Am fost alături de poziţia direcţiilor de specialitate, subliniind neadecvata demersului de a introduce modificările acestea. Nu există o deosebire decât poate în modul în care am abordat comunicarea, pot explica- în cadrul Ministerului, am fost într-o poziție de conducere, prin urmare cât s-a scris în ordonanțele DNA cu privire la acest dosar, indiferent că a fost clasat, e un adevăr judiciar. M-am referit la pragul de 10 mii de euro ca fiind orientativ, am continuat pe aceeaşi atitudine şi la dezbaterea organizată de Tudorel Toader”, a spus aceasta.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22