Gabriela Scutea și Crin Bologa vor câte un nou mandat la șefia Parchetului General, respectiv DNA

L. G. | 06.02.2023

Procurorul general Gabriela Scutea s-a înscris în cursă pentru un nou mandat de 3 ani la șefia Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, a anunțat pe LinkedIn chiar Gabriela Scutea.

Pe aceeași temă

Gabriela Scutea a postat un scurt mesaj în limba engleză și prima pagină a proiectului de management. „Este timpul pentru un nou proiect managerial. Este dificil să fii manager în funcție și să abordezi ca un outsider nevoia de dezvoltare a organizației”, a scris Gabriela Scutea pe LinkedIn.

Ea a fost numită în funcție în urmă cu 3 ani. În mandatul ei de până acum, procurorii militari au reluat ancheta în dosarul 10 August și au retrimis în instanță dosarul Revoluției.

Și șeful DNA Crin Bologa s-a înscris pentru un nou mandat de 3 ani în fruntea instituției, a confirmat chiar acesta pentru G4media.ro. În ultimii 3 ani, DNA l-a trimis în judecată pe fostul premier al României, Călin Popescu Tăriceanu, pentru o mită de peste 800.000 de dolari și pe fostul președinte al Camerei Deputaților și ex-lider PSD Liviu Dragnea în dosarele ”Vizita în SUA la Trump” și ”Tel Drum”. DNA a mai trimis în judecată foști miniștri precum Adrian Chesnoiu de la Ministerul Agriculturii sau Niculae Bădălău de la Ministerul Economiei.

Până acum a confirmat că s-a înscris pentru funcția de șef al DNA și procurorul Marius Voineag, actual adjunct al Secției pentru urmărire penală și criminalistică din Parchetul general și fost șef al Serviciului de combatere a macrocriminalității economico-financiare din cadrul DIICOT. Ca procuror de caz, Voineag a instrumentat unul dintre dosarele lui Sorin Ovidiu Vântu și ale sindicalistului Liviu Luca, dosarul Ultrapro Computers, dosarul manipulării pieței de capital privindu-l pe fostul șef al SIF Banat Dragoș Bîlteanu, iar la PG a instrumentat dosare de contrabandă și obținere ilegală de fonduri.

Procurorul Voineag a scris în declarația sa de avere că a primit 502.500 de lei la petrecerea de botez.

Termenul de depunere a candidaturilor pentru șefia DNA și a PG expiră astăzi la ora 12. Mâine la ora 12 expiră și termenul de depunere a candidaturilor pentru șefia DIICOT.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22