Gala Bute: DNA pune sechestru pe averea Elenei Udrea, a lui Rudel Obreja și a lui Ion Ariton

P.c. | 27.02.2015

Pe aceeași temă

Procurorii anticorupție au instituit sechestru asigurator, în dosarul Gala Bute, față de Elena Udrea, Rudel Obreja, cel care a organizat Gala Bute, Cornel Resmeriță, Miron Dorel Gărdean, Miron Lupulescu și Ion Ariton, fost ministru al Economiei. In cazul Elenei Udrea este vorba de un sechestru pus pe citeva milioane de lei, pe  imobile si parti sociale detinute la diferite societati, relateaza Romania Libera.

 

Udrea este arestata preventiv in acest dosar, fiind acuzată de abuz în serviciu, tentativă la folosirea de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete pentru obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul Uniunii Europene și folosire a influenţei în scopul obţinerii de foloase necuvenite. Faptele au legătură cu atribuirea şi folosirea, presupus ilegale, a fondurilor din patrimoniul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului în perioada 2010 – 2012.

 

CITITI SI: DNA pune SECHESTRU pe o parte din averea Elenei Udrea. Milioane de lei, imobile, parti sociale la firme

 

Avocatul Elenei Udrea, Marius Striblea, a declarat că s-a dispus măsura de instituire a sechestrului asigurator pe bunuri mobile și imobile în valoare de câteva milioane de lei. Sechestrul a fost pus pe niște imobile clar identificate și câteva părți sociale la societăți comerciale.  Striblea a mai precizat că au formulat o contestație la decizia de arest preventiv în dosarul ”Gala Bute”. Nu a fost vorba de nicio confruntare, doamna Udrea a fost adusă la DNA pentru a i se aduce la cunoștință instituirea sechestrului”, a subliniat Striblea. 

 

Ion Ariton, fost ministru al Economiei, este acuzat de procurori că ar fi determinat reprezentanţii a zece companii de stat, printre care Hidroelectrica, Nuclearelectrica şi Romgaz, să sponsorizeze ilegal, cu peste 1,7 milioane lei, organizarea Galei Bute de către firma lui Rudel Obreja. "În calitatea sa de ministru al Economiei, Ariton Ion i-ar fi determinat pe reprezentanţii a 10 companii de stat aflate în subordinea sa (Hidroelectrica SA, Transelectrica SA, Nuclearelectrica SA, SNTGN Transgaz SA, Complexul Energetic Turceni SA, Complexul Energetic Rovinari SA, SNGN Romgaz SA, Oil Terminal SA, IAR Ghimbav SA şi Societatea Naţională a Apelor Minerale SA) să sponsorizeze, cu suma totală de 1.742.830 lei, organizarea galei internaţionale de box profesionist organizată la Bucureşti la data de 09.07.2011, în cadrul căreia a evoluat sportivul Lucian Bute", potrivit DNA.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22