Gandul: Aproape 20 MILIOANE LEI au platit autoritatile locale pentru a-si asigura o imagine buna in presa. Lider este CJ Constanta, condus de Nicusor Constantinescu

T.d. | 16.01.2015

Pe aceeași temă

Aproape 20 de milioane de lei a insemnat efortul financiar pe care mai multe Primarii si Consilii Judetene din tara l-au facut pentru a-si asigura o imagine buna in presa locala. Aceasta practica este riscanta, strategia a costat-o un dosar penal pe Monica Iacob Ridzi, fost ministru al Tineretului. Totusi, anumiti sefi de CJ-uri nu par ingrijorati. Este cazul baronului PSD de Constanta, Nicusor Constantinescu, acesta platind peste 10 milioane de lei catre postul Neptul TV pentru “servicii de informare si promovare a institutiei”. Situatii similare sunt si in Dolj, Mures, Gorj, Covasna si Harghita, potrivit Gandul.

Ca să se asigure că informaţiile despre ei şi despre instituţiile pe care le conduc ajung la electorat sub forma "ştirilor pozitive", şefii judeţelor Constanţa, Gorj, Dolj, Mureş, Covasna şi Harghita au încheiat anul trecut contracte pentru "servicii de informare, promovare şi publicitate a activităţii Consiliului Judeţean" plătite cu bani publici şi negociate direct, în multe cazuri, cu instituţii din presa locală. 12,7 din cele 19,6 milioane de lei cheltuite în judeţe pe promovare şi publicitate în 2014 au acoperit exclusiv contracte de acest fel.
 

CJ Constanta, preocupat de imaginea publica

Lider de cheltuieli pentru PR este Consiliul Judetean Constanta, cu peste 10 milioane de lei alocati din bani publici pentru asigurarea unei imagini pozitive.

Cei mai mulţi bani (18.411.284 de lei, din care doar 2.984.000 au acoperit promovări de proiecte finanţate cu bani europeni) s-au împărţit prin Consiliile Judeţene.

Din cele 19,6 milioane, contractele pentru "servicii de informare, promovare şi publicitate a activităţii Consiliului Judeţean" au însemnat 12,7 milioane, strategia de comunicare fiind aplicată, cu finanţare internă, în an electoral, în 6 judeţe: Constanţa, Gorj, Dolj, Mureş, Covasna şi Harghita, arată datele din Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP).

La Constanţa, contractul a fost încredinţat în luna februarie, prin licitaţie deschisă, la care s-a prezentat însă, în condiţiile descrise de CJ în caietul de sarcini ("Servicii de informare, promovare şi publicitate TV, pe canalele unui post de televiziune generalist, regional, care să emită pe teritoriul României, cu o arie de acoperire cel puţin pentru CJ Constanţa şi judeţele limotrofe"), o singură companie - Soti Cable Neptun SRL, deţinătoarea licenţei postului Neptun TV.

Citeste integral pe Gandul.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22