Gandul: Firma Tel Drum, pe primul loc in topul afacerilor cu statul, in 2014

T.d. | 02.12.2014

Pe aceeași temă

Adusa in atentia opiniei publice in urma conflictului dintre Liviu Dragnea si Marian Vanghelie, firma Tel Drum (despre care Vanghelie a spus ca a primit contracte publice ca urmare a unor aranjamente guvernamentale in care ar fi implicat si vicepremierul Dragnea) se afla in 2014 pe primul loc in topul afacerilor derulate de administratia locala cu statul, potrivit Gandul.

Potrivit sursei citate, centralizarea informatiilor privind achizitiile publice locale arata ca firma Tel Drum din Teleorman se afla in topul clientilor statului, castigand contracte care insumeaza 40,7 milioane de euro.

Partenerii de afaceri ai Tel Drum au fost în acest an Consiliile Judeţene Teleorman, Satu Mare şi Dâmboviţa, comunele Brastavu şi Movileni din Olt şi Primăria Turnu Măgurele. La nivel naţional, compania a semnat două contracte cu CNADNR. În total, contractele locale au ajuns la 40,7 milioane de euro din cele 990 de milioane de euro cheltuite până la alegerile prezidenţiale de autorităţile locale din România.

Modernizări şi întreţineri de drumuri, dar şi un sistem de tratare a apei într-o comună din Olt, atribuite în primele 10 luni ale anului de trei Consilii Judeţene şi trei primării au adus compania Tel Drum pe prima poziţie în topul naţional al contractelor locale cu statul. Dincolo de această performanţă în afaceri, numele firmei a apărut zilele acestea în conflictul declanşat în PSD ca urmare a excluderii lui Marian Vanghelie.

Intrat în opoziţie faţă de conducerea partidului, Vanghelie l-a acuzat pe vicepremierul Liviu Dragnea, ministru al Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice totodată, că ar fi condiţionat acordarea finanţării care a făcut posibilă deschiderea procedurilor de achiziţie de către primării sau consilii judeţene de declararea ulterioară acompaniei Tel Drum drept câştigător.

Citeste integral pe Gandul.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22