Generația Putin. Cum văd viitorul țării lor tinerii din Rusia născuți în anul 2000

Dora Vulcan | 16.03.2018

Jurnaliștii de la Current Time, postul TV în limba rusă al Europei Libere, au stat de vorbă cu cinci reprezentanți ai „Generației Putin”.

Pe aceeași temă

 

Erau mici sau abia se nășteau când Vladimir Putin a devenit pentru prima dată președinte al Federaţiei Ruse. Acum ei pot vota pentru prima dată la alegerile prezidențiale. 

 

 Ei spun că s-au născut în anul în care Putin a devenit președinte și că toată viața și-au trăit-o sub conducerea lui. Unii spun că Putin este singurul care merită să fie președinte al Rusiei, alții cheamă la boicotarea alegerilor sau sunt de părere că votul lor nu contează, că lucrurile sunt decise deja și că trebuie să se axeze pe proiecte personale, transmite Radio Europa Liberă. 

 

Ana Nikitina are 18 ani și este instructor de biatlon în satul Uiskoe. Ea spune că în ziua alegerilor voi fi observator la una din secțiile de votare. Nu crede în corectitudinea alegerilor, susține că „totul este decis deja demult”, cu toate acestea spune că va vota pentru Putin. „Pentru Putin al nostru. Parcă ne-am obișnuit deja cumva cu Putin”, spune Ana Nikitina.

 

 

Alexandr Zaițsev are 18 ani, este student și activist pro-Putin din Nijnii Taghil. „Nu aș vrea să schimb nimic. Îmi place stabilitatea. Asta e poziția mea”, spune Alexandr. El se consideră patriot la Rusiei și spune că oamenii din țara sa au multe motive de mândrie: „Președintele. Politica externă. Înarmarea. Și armata”.

 

Alexandr Beliaev este student, are 18 ani și este un activist al opoziției din Celiabinsk. Acesta cheamă oamenii să boicoteze alegerile prezidențiale din 18 martie, să participe la greva electorală. „Eu însumi voi fi observator în una din localități. Și voi face totul ce ține de mine pentru a împiedica falsificarea acestor alegeri”, spune Alexandr Beliaev.

 

Absolventa Facultății de Drept din Ekaterinburg, Elizaveta Ciorhîh, are 20 de ani și spune că va vota pentru Putin „pentru că el este președintele țării noastre”. „El a făcut foarte multe pentru Rusia, nu doar pentru poporul nostru, ci și pentru alte țări – a prevenit unele războaie, a întors Crimeea”, spune tânăra. Ea consideră că la alegerile prezidențiale Putin trebuie să primească mandatul pentru a putea duce la bun sfârșit cele începute și este de părere că alți candidați nu vor fi în stare să facă asta.

 

Stiopa Polovnikov, un fotograf de 18 ani din Ekaterinburg, spune că votul lui, la fel ca și al altor oameni din Federaţia Rusă, nu va schimba nimic. „Alegerile, așa cum vad eu, sunt necesare doar pentru numărul de oameni, pentru a arăta că oamenii vin și că totul ca și cum este cinstit”, spune tânărul. Planurile sale țin de prioritățile de pe plan personal – să rămână cu prietena lui „pentru un termen și mai lung” și să se perfecționeze în calitate de fotograf, astfel încât să ajungă să și câștige bani din asta.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2019 Revista 22