General de brigadă Marian Botea: liderii români, ținte ale propagandei rusești

Redactia | 26.12.2018

Propaganda rusă, operațiunile de dezinformare și atacurile cibernetice îi țintesc nu doar pe românii obișnuiți, ci și pe liderii acestora, a declarat generalul de brigadă Marian Botea.

Pe aceeași temă

”Ne uităm la ce vulnerabilități au liderii și la cum putem să îi sfătuim să se protejeze atunci când se prezintă public”, spune șeful Direcţiei Operații din Statul Major al Apărării, generalul de brigadă Marian Botea, într-un interviu pentru rețeaua BIRN, citat de G4Media.ro.

”Ne uităm la ce vulnerabilități au liderii și la cum putem să îi sfătuim să se protejeze atunci când se prezintă public”, a mai spus generalul Botea.

Oficialul armatei române a adăugat că România trebuie să își consolideze eforturile tuturor agențiilor cu atribuții în asigurarea securității pentru a putea răspunde eficient războiului hibrid dus de Rusia în regiunea Mării Negre.

Generalul Botea a adăugat că Ucraina, România și Moldova sunt toate țintele campaniilor rusești de propagandă, dezinformare și atacuri cibernetice. Amenințarea a crescut de la anexarea ilegală a Crimeei din 2014.

Care sunt țintele campaniei rusești în România? Să sădească îndoială în mințile românilor în legătură cu locul lor din Europa, în legătură cu beneficiile aderării la UE și ale disponibilității Uniunii Europene de a primi România în Schengen, spune generalul Botea, care anterior a condus trupele armate românești din Afganistan.

”E important să integrăm eforturile tuturor instituțiilor cu responsabilități pe acest subiect, precum SRI și STS, astfel încât să contracarăm propaganda”, a spus Botea pentru BIRN, adăugând că și Ministerul de Interne ar trebui implicat.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22