Generalul Oprea conduce Guvernul in lipsa premierului. Decizia a fost publicata in Monitor

M. B. | 15.06.2015

Pe aceeași temă

Atribuțiile premierului Victor Ponta, aflat în Turcia pentru o intervenție chirurgicală la genunchi, vor fi preluate, începând de marți 16 iunie și până pe 19 iunie, de vicepremierul pe probleme de securitate națională, Gabriel Oprea, anunță Agerpres.

 

Decizia, semnată de Ponta, a fost publicată în Monitorul Oficial.

 

Premierul ar fi trebuit să se prezinte luni dimineața DNA, penrtu declarații în dosarul lui Dan Șova, un dosar în care Ponta este urmărit penal pentru fals în înscrisuri, spălare de bani și complicitate la evaziune fiscală, dar în care parlamentarii nu au aprobat și urmărirea penală pentru conflict de interese.

 

S-a prezentat la sediul central al DNA doar avocata premierului Ponta, care a cerut o amânare a audierii lui Victor Ponta deoarece acesta se află în Turcia, unde va fi operat la genunchi.

 

Recent, Ponta a apărut în spaţiul public şchiopătând, ca urma a unei accidentări la baschet.

 

Presedintele Klaus Iohannis a declarat la plecarea spre Croatia ca premierul nu l-a informat despre plecare sa în Azerbaidjan si nici despre vizita in Turcia.

 

Reamintim ca, după respingerea moțiunii de cenzură depusă de PNL, premierul Victor Ponta a plecat la Baku, unde a participatalături de Vladimir Putin la deschiderea Jocurilor Europene, un eveniment boicotat de “liderii europeni cu greutate”.

 

După anunțarea căderea moțiunii, premierul Victor Ponta a declarat că e  momentul ca Executivul să își vadă de treabă. ”Avem Guvern, avem majoritate, haideți să ne apucăm de treabă, toate celelalte lucruri le discutăm de luni”, a spus Victor Ponta.

 

Cu toate acestea, jurnaliștii de la Adevărul l-au surprins pe premier în tribuna oficială de la Baku,exact ăn spatele lui Valdimir Putin.

 

La Baku au fost prezenţi, în afară de Valdimir Putin și Ponta, Alecsandr Lukaşenko - preşedintele dictator al Belarusului, liderul Turciei - Recep Erdogan și preşedinţii Serbiei şi Muntenegrului.

“Iohannis: Faptul ca prim-ministrul s-a dus la Baku, l-am aflat, cum ziceti dumneavoastra (jurnalistii – n.red.), din surse, dupa ce a plecat.

Intrebare: Si ati mai vorbit cu dumnealui in ultimele doua zile?

Klaus Iohannis: Nu.

Intrebare: Asadar, nu v-a sunat sa va spuna "La multi ani" sau sa va spuna ca pleaca la Istanbul sa se opereze.

Klaus Iohannis: Nici Baku, nici "La multi ani", nici Turcia, nu m-a sunat.

Intrebare: Si atunci cum veti mai coabita cu el, in conditiile in care nu va informeaza in ceea ce priveste politica externa, un atribut exclusiv al dumneavoastra?

Klaus Iohannis: Da, e buna intrebarea. Inca nu am un raspuns.”

 

CITITI SI: 

Plecarea lui Victor Ponta la Baku a ajuns pe surse la Cotroceni. Iohannis: Am aflat dupa ce a plecat

Dan Mihalache, seful Cancelariei Prezidentiale: Prezenta lui Victor Ponta la Baku este o greseala de politica externa

Adevarul: Dupa motiune, Ponta a participat la deschiderea Jocurilor de la Baku, o ceremonie boicotata de liderii europeni

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22