Generalul Oprea: In momentul in care se loveste in statul roman, pe mine nu ma mai au partener

M. B. | 09.06.2015

Pe aceeași temă

Liderul UNPR, Gabriel Oprea, a declarat luni seara, după consultările de la Cotroceni, că se ține de cuvânt în guvern, dar: ”În momentul în care se loveşte în statul român, pe mine nu mă mai au de partener”.

 

La consultările de luni, președintele Klaus Iohannis s-a întâlnit separat cu liderii partidelor parlamentare. Mai întâi au intrat politicienii Opoziției, care au refuzat să stea alături de Victor Ponta, premierul urmărit penal care se încăpățânează să rămână la putere.

 

Au urmat reprezentanții Puterii, dar ei nu au intrat împreună la Cotroceni. Când Ponta și Daniel Constantin așteptau în apropierea sălii unde urmau să se desfășoare discuțiile, generalul Gabriel Oprea și consilierul prezidențial Dan Mihalache au apărut împreună, de undeva din interiorul Palatului, nu dispre intrare.

 

Oprea a confirmat luni seara, la DC News Live, că a avut o discuție scurtă cu președintele Iohannis.

 

Întrebat dacă a discutat cu Iohannis despre demisia lui Victor Ponta, Gabriel Oprea a răspuns: „Sunt amănunte pe care vi le pot da şi amănunte pe care nu vi le pot da. (...) Suntem într-o coaliţie cu PSD de centru-stânga. Noi, UNPR, nu vorbim nici de stânga, nici de dreapta, ci de interesul naţional al României. Avem legile noastre foarte clare pe care le promovăm. Ne-am propus să avem un milion de membri de partid, ceea ce este foarte greu. Suntem un partid militarizat în sensul bun al cuvântului, în sensul că suntem mai serioşi. Am umblat mult prin ţară şi le-am spus tuturor: cine vrea stabilitate, securitate şi seriozitate să vină la UNPR pentru că am dovedit că suntem mai serioşi. Le-am spus colegilor că unul din pilonii UNPR este întărirea statului român. Dacă pot fi parteneri, mă ţin de cuvânt în Guvern, în momentul în care se loveşte în statul român, pe mine nu mă mai au de partener“, a spus președintele UNPR. 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22