Generalul Stefan Danila, actualul sef al Statului Major al Armatei, va fi secretar de stat in Cancelaria premierului

Fara Autor | 29.12.2014

Pe aceeași temă

Generalul Stefan Danila, cel care va fi inlocuit de Nicolae Ciuca la sefia Statului Major General al Armatei, a fost numit consilier de stat in Cancelaria premierului Victor Ponta, scrie Mediafax.

El va prelua functia la 1 ianuarie, atunci cand generalul Ciuca va deveni seful SMG, conform decretului semnat de presedintele Klaus Iohannis.

 

Nicolae Ciuca este unul dintre generalii desertului, care si-au castigat gardele in teatrele d eoperatiuni. Este singurul general roman care a condus personal o misiune de lupta (14-15 mai 2004, lupta pentru podul peste Eufrat in Irak), potrivit Hotnews.Batalia de la Nassiria (Irak, mai 2004), in care trupele romanesti au fost conduse de Nicolae Ciuca, este prima batalie la care soldatii romani au fost combatanti activi dupa al doilea razboi mondial.

 

Nicolae Ciucă a luptat în Afganistan şi Iraq, iar acum este şeful Forţelor Terestre.

Pentru rezultatele obţinute de-a lungul carierei a fost distins cu: Ordinul Naţional “Pentru Merit”, în Grad de Ofiţer, Ordinul Naţional “Pentru Merit” în Grad de Cavaler, Semnul Onorific în Serviciul Patriei, XV, XX, Medalia ONU pentru misiunea UNAVEM III, Emblema de Onoare a Armatei României şi Emblema de Onoare a Statului Major al Forţelor Terestre.

Ceremonia de predare primire va avea loc în 5 ianuarie şi la eveniment va participa şi Klaus Iohannis.

Conform Ziarului Financiar, "cu un salariu de 12.000 de lei pe lună, şeful Armatei câştigă mai puţin decât cel mai bine plătit ofiţer din cadrul Ministerului Apărării, care a avut în luna noiembrie a acestui an venituri salariale de 15.071 de lei, potrivit datelor publicate de Instituţie".


La nivelul NATO si al Uniunii Europene, seful SMG este membru al Comitetului Militar al NATO (NATO-MC), respectiv, al Comitetului Militar al UE (EUMC).

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22