George Ivașcu a demisionat de la conducerea Teatrului Metropolis din cauza „subfinanțării cronice”

L. G. | 15.04.2022

Actorul George Ivaşcu a demisionat din funcţia de director al Teatrului Metropolis şi îl acuză pe primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, de "subfinanţare cronică" a instituţiei de cultură.

Pe aceeași temă

„Astăzi, de Ziua Internaţională a Artei, directorul fondator al Teatrului Metropolis şi-a depus demisia anunţată ieri. «Nu cred că poţi face Artă umilindu-i pe artişti» - George Ivaşcu", se precizează, vineri, pe pagina de Facebook a Teatrului Metropolis.

 

George Ivaşcu, director fondator al Teatrului Metropolis, îi transmite o scrisoare primarului general al Capitalei, Nicuşor Dan, prin care îşi anunţă demisia din funcţie, începând de vineri.

 

„Deşi rezultatul evaluării pe anul 2021 îmi permite să îmi continui activitatea încă doi ani, îl consider umilitor şi, împreună cu lipsa dumneavoastră de comunicare reală, lipsa corectitudinii informaţiilor despre situaţia Teatrului Metropolis pe care le-aţi oferit în mod repetat în ultima perioadă, precum şi lipsa de încredere în calităţile mele manageriale, pe care aţi declarat-o public, fac, practic, imposibilă colaborarea noastră în continuare", afirmă George Ivaşcu în scrisoarea respectivă.

 

El îl acuză pe edilul şef al Bucureştiului de "subfinanţare cronică" şi îl consideră responsabil pentru faptul că nu mai poate continua proiectele la Teatrul Metropolis.

 

„A fost o onoare pentru mine să construiesc Teatrul Metropolis de la zero acum 15 ani, un teatru de proiecte absolut necesar şi devenit de mare succes, şi le mulţumesc tuturor celor care mi-au fost alături pe acest drum greu dar frumos - echipă, artişti din toate generaţiile, colaboratori, parteneri şi public. Plec cu capul sus şi cu misiunea împlinită. Regret că drumul nostru a fost oprit de dumneavoastră în ultimii doi ani prin subfinanţare cronică, dar consider că această decizie vă aparţine în totalitate, ca primar general, şi sunt sigur că se încadrează în viziunea pe care o aveţi asupra vieţii culturale a oraşului Bucureşti. Ca actor şi profesor, nu pot decât să vă urez succes", mai scrie Ivaşcu în scrisoarea către primarul Capitalei.

 

George Ivaşcu a primit nota 7,94 în cadrul evaluării managementului pe anul 2021, potrivit Primăriei Capitalei.

 

Directorul Teatrului „Ţăndărică”, Călin Octavian Mocanu, a obţinut nota 9,76, în timp ce directorul Teatrului de Revistă „Constantin Tănase”, Vasile Muraru, a primit la evaluare 8,23, potrivit datelor publicate pe site-ul PMB.

 

Primăria Generală a Bucureştiului a evaluat, în perioada 6 - 12 aprilie, activitatea a 16 manageri de instituţii de cultură din subordinea municipalităţii.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22