George Maior, ambasador al României în SUA, audiat la DNA în ancheta Broidy

Dora Vulcan | 10.09.2019

George Maior este audiat de procurorii DNA în dosarul Broidy, legătura cu România fiind vizita în SUA, în 2017, a fostului președinte PSD Liviu Dragnea, la ceremonia de învestire a lui Donald Trump.

Pe aceeași temă

UPDATE - George Maior a confirmat marți, la ieșirea de la DNA, că a dat declarații procurorilor în calitate de martor în dosarul ”legat de vizita în SUA a fostului președinte al Camerei Deputaților în SUA”. Maior a mai spus că nu a avut nici o implicare în această vizită din 2017 și că a avut ”o discuție foarte plăcută cu domnii procurori”.

Într-un miting PSD susținut înainte de europarlamentare, Liviu Dragnea, acum în pușcărie, condamnat între timp pentru corupție, spunea că are informații privind efectuarea unui dosar penal care ar avea legătură cu deplasarea sa în SUA la ceremonia de învestire a lui Donald Trump ca președinte al SUA.

Dragnea, însoțit de premierul român de la acea vreme, Sorin Grindeanu, au participat la recepția de la ceremonia de învestire a președintelui SUA invitați de Elliott Broidy, care era atunci vicepreşedinte al Comitetului de învestire a preşedintelui Statelor Unite.

Procurorii americani au deschis între timp o anchetă care-l vizează pe Elliott Broidy, acesta că şi-a folosit influenţa pentru consolidarea relaţiilor de afaceri cu lideri străini, potrivit Associated Press.

Procurorii anchetează dacă Broidy şi-a folosit influenţa pe lângă preşedintele Donald Trump pentru câştiguri persoanle şi încălcarea legii privind practicile străine ilegale, care interzice cetăţenilor americani să ofere oficialilor străini beneficii pentru a obţine avantaje economice.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22