George Maior, directorul SRI: Nu am amenintat Curtea Constitutionala. Am constatat ca nu avem o lege cum are orice stat european

P.c. | 26.01.2015

Pe aceeași temă

George Maior, directorul SRI, a declarat duminica, la B1TV, ca nu a amenintat Curtea Constitutionala in legatura cu legea Big Brother, ci a subliniat doar importanta unei astfel de legi pentru siguranta cetatenilor. Maior declarase in prealabil ca va sti catre cine sa arate cu degetul in cazul unei catastrofe, facand referire la respingerea de CCR a legilor Big Brother, relateaza stiripesurse.ro.

 

"Nu am spus nimic in sensul in care CCR nu are dreptate sa judece. Noi ne adaptam. Sunt obligat prin natura functiei care se refera inclusiv la apararea Constitutiei, sa prezint starea de Securitate.

Nu e vorba de amenintari. E vorba de o constatare pe care sunt obligat sa o fac. Nu e vorba de un conflict intre institutii.

Nu avem o lege cum are orice stat european
", a spus George Maior la B1 TV.

 

Maior a reiterat ca exista un vid legislativ, ca securitatea nationala este precara din cauza legislatiei si ca spera ca aceasta lacuna legislativa, din perspectiva sa, sa fie rezolvata de Parlament cat mai repede.
 

Directorul SRI, George Maior, a declarat sambata ca exista o raspundere morala "undeva in stat" in legatura cu securitatea cetatenilor si va sti catre cine sa arate cu degetul in cazul unei catastrofe. Maior a reiterat ideea unul vid legislativ creat de decizia Curtii Constitutionale de a respinge proiectele de lege, in ciuda faptului ca Augustin Zegrean, seful CCR, explicase cu doua zile in urma motivatiile Curtii si denuntase public presiuni din partea SRI.

 

CITITI SI: VIDEO George Maior, seful SRI, critica Curtea Constitutionala: La momentul în care se va întâmpla o CATASTROFĂ voi şti spre cine să arăt cu degetul"Motivatiile subiective ale unora sau altora, inclusiv la nivelul unor comentatori patetici lipsiti de viziune sau de inteligenta in acest domeniu, care, din pacate, vorbesc contrar intereselor cetatenilor chiar legate de drepturile omului nu ma prea intereseaza. Ma intereseaza aspectul rational, juridic legat de aceste legi. Noi consideram ca ele sunt concordante cu exigentele si ale Conventiei Europene a Drepturilor Omului, unde sunt, de asemenea, expert (...) si doctoratul meu e luat in acest domeniu. Garantez ca toate aceste lucruri au fost avute serios in vedere de juristii serviciului", a declarat directorul SRI la B1 TV, potrivit Agerpres.

 

Maior a spus ca este vorba de trei proiecte de lege - Legea retentiei datelor, Legea cartelelor prepay si Legea securitatii cibernetice - toate respinse de CCR."Eu vreau sa avertizez foarte serios ca exista o raspundere si morala undeva, in stat, in legatura cu securitatea nationala a cetatenilor Romaniei - nu a statului, nu mai vorbesc de stat - si ca la momentul in care se va intampla o catastrofa voi sti spre cine sa arat cu degetul. Nu ma incalzeste deloc sa arat cu degetul, dar e datoria mea sa spun ca cineva se joaca cu lucruri foarte mari pe care fie nu le intelege, fie, dintr-o rea credinta, le abordeaza in acest fel", a mai spus Maior cu referire la deciziile Curtii Constitutionale.

 

CITESTE SI:

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22