George Simion: AUR începe procedura de suspendare din funcție a președintelui Iohannis

Redactia | 01.11.2021

Co-președintele AUR, George Simion, a anunțat astăzi că formațiunea politică pe care o conduce începe demersurile pentru suspendarea din funcție a președintelui României, Klaus Iohannis.

Pe aceeași temă

Simion a declarat într-o conferință de presă susținută la Palatul Parlamentului că a început colectarea de semnături de la parlamentari și că ”mai mulți parlamentari de la mai multe partide” au promis că vor susține acest demers.

”Vom apela la sutele de mii de români care ne contactează, ne scriue pe internet și ne roagă să-l dăm jos pe Iohannis, pentru că o veche românească spune că peștele se împute de la cap.” - a spus liderul AUR.

Este momentul. Au existat două nominalizări pentru prim-ministru, care nu au întrunit o majoritate parlamentară. Conform Constituției pe care, pe toată durata mandatului a încălcat-o în picioare, trebuie să ajungem la alegeri anticipate”. - a spus el.

Membrii partidului au făcut un site dedicat dezideratului anunțat, numit ”jos Iohannis”, unde enumeră motivele pentru care consideră că Iohannis n-ar mai trebui să fie președinte al României. Printre motivele invocate de AUR se numără excursiile în străinătate ale președintelui, lipsa de la sărbătorile naționale, generarea crizei politice actuale sau dezbinarea societății românești.

Pe platformă sunt prezentați pașii necesari pentru a ajunge la demiterea președintelui printr-un referendum național.

”Astăzi, 1 noiembrie, la începutul lunii, într-o zi de luni, la fel cum anunţam pe 1 septembrie demiterea lui Florin Cîţu, anunţăm, astăzi, iniţierea procedurilor pentru suspendarea preşedintelui Klaus Iohannis. Am început colectarea de semnături în rândul parlamentarilor. Ne-au promis de la mai multe partide că vor semna şi vom apela la sutele de mii se români care ne contacteazăşi ne roagă să îl dăm jos pe Iohannis” a spus George Simion, co-președintele AUR.

Acestea susține că încearcă să evite irosirea fondurilor publice motiv pentru care consideră că referendumul de demitere ar trebui organizat simultan cu alegerile anticipate.

”AUR va strânge semnături în fiecare localitate şi în diaspora, că şi acolo a strâns multe voturi domnul preşedintele. Preşedintele controlează o parte a sistemului, vom merge până la capăt şi sperăm că celelalte partide parlamentare nu se vor lăsa intimidate”, a precizat George Simion.

El a precizat că există deja semnături de la parlamentari PNL.

”Acest demers nu este un moft”, a spus şi corepreşedintele Claudiu Tîrziu.

”Este o datorie a noastră, în situaţia dată, la care sunt chemaţi şi parlamentarii celorlalte grupuri. Nu este un joc politic, nu este o mişcare de marketing politic, este un gest de mare responsabilitate”, a arătat Tîrziu, precizând că şeful statului a încălcat de multe ori Constituţia şi a făcut partizanat politic.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22