George Simion și câțiva simpatizanți ai AUR au intrat cu forța în Primăria Timișoara

Redactia | 14.01.2022

Jandarmeria Timișoara a comunicat că poliția locală a permis accesul în Primărie celor „aproximativ 20 de membri AUR” care pretindeau că vor să se înscrie în audiență.

Pe aceeași temă

Totodată, jandarmeria subliniază că aceștia ar fi „tulburat liniștea, prin scandări și zgomote puternice”. Jandarmeria spune că persoanele au fost identificate și vor fi sancționate pentru lipsa măștii și tulburarea liniștii publice.

 

Comunicatul Jandarmeriei:

 

Astăzi, în jurul orei 14.30, aproximativ 20 de mebri ai unui partid politic au pătruns în clădirea Primăriei Timișoara, pe o ușă din spatele cladirii destinată accesului publicului, pretinzând că doresc să se înscrie în audiență.

Accesul le-a fost permis de politia locala, dar imediat au tulburat liniștea, prin scandări și zgomote puternice. Polițiștii locali care asigurau respectarea regulilor de acces în instituție i-au scos din cladire și au sesizat elementele de dispozitiv ale Jandarmeriei, aflate în imediata apropiere, într-o misiune de asigurare a ordinii publice.

Persoanele au fost identificate și urmează să fie sancționate pentru neportul măștii de protecție și tulburarea liniștii publice.

 

La rândul lui, copreședintele AUR, George Simion, a făcut următoarele precizări pentru G4Media: ”Nu avem nimic de-a face cu proiectul celor de la Noua Dreaptă. Nu suntem organizație legionară și extremistă. Am urcat până la Etajul 1 pentru că nimeni nu ne-a întrebat nimic, Poliția Locală nu prea îl iubește pe dl Fritz, nici măcar nu ne-au întrebat unde ne ducem. Am ajuns la etajul 1 și ne-am contrat cu acel domn, după care am ieșit din clădire”.

”Ce a spus domnul Fritz este o minciună sfruntată, oamenii ăia nu au fost aduşi cu autocarul, nu avem nicio legătură cu Noua Dreaptă, care avea protest la o oră jumătate după. Încearcă să facă ce făcea Iliescu, cu bande de legionari şi aşa mai departe, ştiţi discursul lui Ion Iliescu şi îl auzim acum la Fritz şi la Iohannis”, a comentat George Simion acuzaţiile aduse de primarul Timişoarei.

Copreşedintele AUR a menţionat că ”nu s-a comis niciun act de violenţă”.

***

George Simion și un grup de câteva zeci de simpatizanți ai partidului extremist AUR au intrat vineri cu forța în sediul Primăriei Timișoara, potrivit publicației locale Debanat.ro. Din imaginile postate pe Facebook se vede că unii dintre cei care au intrat în Primărie aveau geci și veste cu AUR, alții fluturau drapelul României, iar în fruntea lor s-a aflat George Simion.

 

Poliţiştii locali aflaţi la intrarea în primărie n-au avut nicio reacţie, deşi se ştia de intenţia celor de la AUR să vină la primărie, scrie presa locală, care mai arată că poliția și jandarmeria din Timișoara nu a intervenit pentru a opri intrarea în forță a celor din AUR.

 

În Timișoara, grupul de AUR-işti s-a întâlnit cu liderul organizației neolegionare Noua Dreaptă Mehedinţi, Ioan Măneanu, care vrea să organizeze tot vineri un miting în Timişoara. După o escală în Piaţa Operei, cei de la AUR au ajuns la Primăria Timişoara. În curtea instituţiei, ei au scandat la adresa primarului Dominic Fritz: “Ieşi afară, javră odinară!”; “Herr Fritz nu uita, Timişoara nu-i a ta!”, potrivit DeBanat.ro.

 

Ulterior, simpatizanții AUR au intat în primărie printr-o intrare din curtea din spate, iar George Simion s-a îmbrâncit cu city managerul Matei Creiveanu, potrivit sursei citate. Ei au vrut să discute cu primarul Fritz, dar au plecat după ce au înțeles că acesta nu este în sediul instituției.

 

La puțin timp, primarul Dominic Fritz a acuzat într-o postare pe Facebook Jandarmeria și Poliția locală că ”au asistat impotente la acest act violent”.

 

Fritz a mai spus că scopul ”bandei” formate din AUR și Noua Dreaptă a fost ”să creeze haos și panică în instituție și printre timișorenii care aveau treburi legitime de rezolvat la Primărie”.

 

Liderul partidului extremist AUR, George Simion, s-a remarcat în ultimele săptămâni prin acțiuni publice la domiciliul președintelui Iohannis, ministrului Rafila și europarlamentarului Rareș Bogdan.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22