Germania ar putea livra obuziere Lituaniei

Fara Autor | 01.03.2015

Pe aceeași temă

Germania ar putea ajuta Lituania sa-si modernizeze fortele armate livrandu-i obuziere, scrie Der Spiegel, citandu-l pe vice-ministrul Apararii, Katrin Suder.

Suder a facut declaratia intr-o intalnire a comitetului pentru aparare. Potrivit acestuia, este posibil ca Berlinul sa vanda obuziere Lituaniei, in conditiile in care fortele armate germane dispun de suficiente astfel de piese de artilerie.

Potrivit Der Spiegel, preluat de Hotnews, Suder a subliniat ca Germania vrea sa isi ajute partenerul NATO sa isi modernizeze fortele armate si ca ar “examina favorabil” o eventuala solicitare pentru obuziere.

Un purtator de cuvant al Ministerului german al Apararii a precizat ca Lituania nu a transmis o solicitare oficiala insa tara baltica si-a exprimat interesul iar Germania este pregatita sa ajute.

Lituania, precum Estonia si Letonia, este ingrijorata de anexarea Crimeei de catre Rusia si de sprijinul acordat de Moscova rebelilor din estul Ucrainei, interpretandu-le ca o posibila actiune premergatoare reafirmarii autoritatii rusesti asupra fostelor teritorii sovietice, mai scrie Hotnews.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22