Germania cere tăierea fondurilor pentru statele care nu respectă independența justiției, ca România

Laurentiu Gheorghe | 22.03.2019

Ministrul german de Externe cere tăierea fondurilor pentru țările care încalcă principiile UE și dă ca exemplu România, Polonia și Ungaria. ”

Pe aceeași temă

Ministrul German de externe, Heiko Maas, propune tăierea fondurilor pentru statele care nu respectă principiile europene, precum România, Polonia și Ungaria, relatează Reuters.

Oficialul german solicită această sancțiune pentru statele care nu respectă normele elementare precum independența justiției sau libertatea presei deoarece „tăierea banilor e singura limbă înțeleasă acolo”, a spus el într-un interviu acordat televiziunii ZDF, conform Reuters.

Heiko Maas a dat ca exemplu România, Ungaria și Polonia, spunând că aceste state au primit de la Uniunea Europeană fonduri mai mari decât contribuțiile plătite, astfel încât sancțiunile ar reprezenta o pârghie importantă pentru UE.

„Există principii fundamentale pe care toți trebuie să le respectăm”, a declarat Maas. „Trebuie să vedem dacă trebuie să existe consecințe financiare” în cazul țărilor care încalcă aceste principii, a mai spus ministrul de Externe, citat de Reuters.

„Tăierea banilor e singura limbă înțeleasă acolo”, a spus Maas despre țările care adoptă legi ce restricționează libertatea presei.

Declarațiile vin pe fondul inițiativei Comisiei Europene de a cere adoptarea unui mecanism care leagă finanțarea de respectarea criteriilor statului de drept. Inițiativa, puternic sprijinită de Germania, e dezbătută la pachet cu proiectul de buget al UE pentru perioada 2021 – 2027.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22