Germania insista ca FMI sa fie parte in acordul de asistenta financiara acordat Greciei. Fondul conditioneaza participarea sa de reducerea datoriei Atenei

M. B. | 14.08.2015

Pe aceeași temă

Germania insistă ca Fondul Monetar Internațional să fie partener la următorul acord pentru Grecia, a afirmat vineri Christiane Wirtz, purtător de cuvânt al cancelarului Angela Merkel, dar FMI a explicat de mai multe ori că nu va lua parte la această înțelegere dacă ceilalțicreditori internaționali nu acceptă reducerea doatoriei Atenei, transmite DPA, preluată de Agerpres.

 

“Participarea FMI este de o importanță decisivă pentru Guvernul german”, a afirmat Wirtz.

 

Declarația purtătoarei de cuvânt a Angelei Merkel vine ca răspuns la solicitarea de joi a negociatorilor FMI privind o reducere a poverii datoriei Greciei, insinuând că FMI ar putea refuza să ajute Grecia dacă termenii acordului de asistență financiară nu prevăd atenuarea datoriei.

 

FMI a anunțat deja că nu va participa la al treilea program de asistență financiară pentru Grecia decât dacă ceilalți creditori internaționali vor accepta reducerea datoriei. Mai mult, în privința acestei diminuări, a declarat purtătorul de cuvânt al FMI, Gerry Rice, “va trebui să existe un angajament specific, concret”.

 

Adjunctul ministrului de Finanțe, Jens Spahn, a afirmat joi că Berlinul este pregătit să discute despre o restructurare a datoriei Greciei, cum ar fi o extindere a scadenței împrumuturilor sau o atenuare a condițiilor, dar nu se pune problema unei ștergeri a datoriei.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22