GERMANIA isi regandeste strategia de SECURITATE, ca reactie la actiunile Rusiei in Ucraina. Accentul va fi pus pe APARAREA granitelor NATO

P.c. | 18.02.2015

Pe aceeași temă

Ursula von der Leyen, ministrul german al Apararii, a declarat ca strategia de securitate a Germaniei va fi regandita in urmatorii ani, in urma actiunilor Rusiei in Ucraina. Noua strategie va fi axata pe aparare teritoriilor NATO mai degraba decat pe misiuni in alte teritorii, relateaza Hotnews.

 

"Actiunile Rusiei in Ucraina schimba fundamental arhitectura de securitate din Europa", a spus ministrul von der Leyen in deschiderea unei dezbateri publice. Ea a anuntat ca "o carte alba" a strategiei de securitate a Germaniei va aparea anul viitor, si ea va cuprinde marile directii de securitate ale tarii.
 

Noua politica de securitate a Germaniei trebuie sa ia in calcul incercarile Rusiei de a impune "politica de forta si puterea armata drept forme pentru atingerea intereselor sale", a mai spus Ursula von der Leyen. "Noua politica a Kremlinului a inceput cu mult inainte de criza din Ucraina si ne va tine ocupati o lunga perioada de timp".
 

CITITI SI: Berlinul manifesta preocupari majore fata de continuarea luptelor in estul Ucrainei. Armistitiul semnat nu se aplica in Debalteve

 

De asemenea, noua strategie - care o va inlocui pe cea din 2006 - va tine cont de alte fenomene, precum ridicarea ISIS, Primavara araba sau atacurile cibernetice, relateaza sursa citata.
 

Un alt semnal puternic al interesului suscitat de noile miscari ale lui Vladimir Putin il reprezinta proiectul de cateva milioane de euro al Ministerului german de Externe pentru deschiderea unui institut dedicat studierii statelor post-Sovietice.

 

CITITI SI: Vladimir Putin anunta un acord de pace in privinta conflictului din estul Ucrainei. Moscova vorbeste despre incetarea focului si retragerea armamentului greu

 

Germania si Franta au mediat negocierile ruso-ucrainene de la Minsk. Nerespectarea acestui armistitiu va duce la adoptarea de noi sanctiuni ale UE la adresa Moscovei.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22