Germania renunță la spitzenkandidat-ul Manfred Weber la insistențele președintelui francez

Laurentiu Gheorghe | 29.06.2019

Angela Merkel ar fi acceptat să renunțe la susținerea candidatului PPE la poziția de președinte al Comisiei Europene în cadrul negocierilor cu liderii europeni la summitul G20 de la Osaka.

Pe aceeași temă

Angela Merkel anunțase deja de miercuri că ia în calcul să renunțe să mai sprijine candidatura lui Manfred Weber la președinția Consiliului European, cea mai importantă funcție de la Bruxelles, a scris Die Welt am Sonntag, citat de AFP.

Manfred Weber era candidatul desemnat de Partidul Popular European (PPE), grup parlamentar ce reuneste formatiuni politice de dreapta, și care a obținut cele mai multe voturi la alegerile europarlamentare din 26 mai.

Coordonati de presedintele Consiliului European, Donald Tusk, sefii de guvern ai UE prezenti in Japonia s-au inteles asupra acestei alegeri dupa consultarea sefilor partidelor europene, explica publicatia germana, care afirma ca informatiile i-au fost furnizate de surse apropiate negocierilor, care au dorit sa isi pastreze anonimatul.

Candidatii ramasi in cursa sunt Frans Timmermans, desemnat de social-democrati, si candidati externi, membri ai PPE.

Die Welt am Sonntag ii mentioneaza in acest context pe francezul Michel Barnier, negociatorul european pentru Brexit, pe Kristalina Georgieva din Bulgaria, directorul general al Bancii Mondiale sau pe premierul croat Andrej Plenkovic.

Un acord asupra numirilor pentru principalele posturi din UE ar urma sa aiba loc duminica, in cadrul unui summit extraordinar ce va avea loc la Bruxelles.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22