Gest fără precedent: Renate Weber (ALDE) cere demiterea imediată a lui Darius Vâlcov

Redactia | 03.09.2018

Europarlamentarul ALDE, Renate Weber, a avut o reacție extrem de dură față de Darius Vâlcov după ce acesta a publicat pe contul său de Facebook fișa medicală a unui protestatar. Renate Weber îi cere demisia sau demiterea lui Vâlcov din funcția de consilier al premierului.

Pe aceeași temă

 

 

“Publicarea de către Darius Vâlcov a fișei medicale a unui om bolnav este un gest mizerabil din punct de vedere moral și un act ilegal, existând prevederi clare atât la nivel european, cât și în legislația noastră privind protecția datelor personale. Demisia, demiterea lui Darius Vâlcov sunt gesturi politice obligatorii. Ca și a celor care i-au permis accesul la un document medical. Dacă vrem “domnia legii”, atunci trebuie să înțelegem că legea este aceeași pentru toți, indiferent de simpatii sau antipatii politice. Încălcarea ei se sancționează”, a scris Weber pe Facebook.

****

Ce a scris Dariu Vâlcov pe Facebook:

 

„Ce avem noi aici?!

 

Lider #rezist, sandilāu cu acte-n regula.

 

#sandynebunu #antifacontraromaniei #RezistesteAntifa", scrie Vâlcov alături de fişa medicală care precizează, la rubrica "diagnostic clinic", "tulburare polimorfă de personalitate".

 

Fişa medicală este datată 19.06.2006 şi are parafa medicului primar expert Antoaneta Gavril.

 

Sandu Matei s-a aflat în centrul unui scandal, după ce a îmbrâncit în Piaţa Victoriei un pensionar care îl apostrofa pentru scandările anti-PSD.

 

Legea interzice divulgarea informaţiilor medicale fără acordul pacientului.

 

La rândul său, Sandu Matei, explică circumstanțele eliberării actului medical și îi promite lui Vâlcov că se vor vedea în instanță.

 

”Este adevarat că nu am deranjat așa mult mafia politică ca până acum, dar să te legi de această depresie cauzată de pierderea unei persoane apropiate dragi este josnic, cu atât mai grav este că vine de la creierul mafiei PSD și consilierul Primului Ministru.

 

Ma bucură aceste atacuri, asta îmi dovedește că lupta mea civică are ecou printre ei, dar să ajungi la niște acte medicale cu caracter personal este deja prea mult și trebuie văzut cine le-a oferit.

 

RUȘINE vâlcov, RUSINE dragomir (pt cunoscători) ! Pam pam

 

Vă pupa Fam. Matei , ne vedem în instanță !”, a scris Sandu Matei pe Facebook.

 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22