Gheorghe Bunea Stancu, urmarit penal intr-un nou dosar. Fostul sef al Consiliului Judetean Braila este suspectat de abuz in serviciu si conflict de interese

T.d. | 23.04.2015

Pe aceeași temă

Condamnat intr-un al dosar de coruptie, fostul presedinte al Consiliului Judetean (CJ) Braila, Gheorghe Bunea Stancu, este vizat de o noua actiune de urmarire penala. In acest caz, procurorii DNA il suspecteaza de abuz in serviciu si conflict de interese.

Procurorii sustin ca, in perioada martie 2006-martie 2012, Bunea Stancu – in calitate de presedinte al CJ Braila – ar fi acordat ilegal fonduri publice de 7,5 milioane de lei catre doua asociatii sportive.


Procurorii explica:

Demersurile, constand in intocmirea expunerilor de motive, sustinerea acestora si adoptarea hotararilor, precum si a contractelor de asociere dintre cele doua cluburi sportive si Consiliul Judetean Braila au fost facute in conditiile in care Gheorghe Bunea Stancu cunostea ca se afla in incompatibilitate. In plus, finantarea celor doua persoane juridice a fost aprobata cu nerespectarea prevederilor legale, respectiv fara a exista angajamente legale, respectiv hotarari ale CJ Braila de aprobare expresa a sumelor incasate de cele doua cluburi”, sustin anchetatorii.

Prin actiunile intreprinse, argumenteaza procurorii anticoruptie, Bunea Stancu ar fi obtinut prin cele doua asociatii sportive – SC Fotbal Club S.A. Braila si Asociatia Handbal Club “Dunarea” Braila – foloase ilegale de 7,5 milioane de lei, prin intermediul unei firme al carei actionar majoritar este.

Pe 26 noiembrie 2014, Gheorghe Bunea Stancu a fost revocat de prefect din functia de presedinte de CJ Braila dupa ce Inalta Curte de Casatie si Justitie s-a pronuntat definitiv in cazul sau, declarandu-l in conflict de interese.

Fostul sef al CJ Braila a mai fost anchetat de DNA intr-un alt dosar privind presupuse fapte de abuz in serviciu si conflict de interese.

Alaturi de Bunea Stancu, in acest dosar au mai fost trimise in judecata alte 15 persoane si trei societati comerciale. Printre cei trimisi in judecata se numara vicepresedintele CJ Braila Florin Mija si seful Serviciului Achizitii Publice din cadrul Consiliului Judetean Braila, Nicolae Moisiu.

Gheorghe Bunea Stancu a fost acuzat de DNA, in acest caz, ca a atribuit ilegal mai multe contracte de achizitii publice in calitate de sef al Consiliului Judetean Braila.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22