Gheorghe Iancu, fost Avocat al Poporului, despre anuntul lui Victor Ponta: Nu are NICIUN EFECT. Nu se poate renunta la titlul de doctor

T.d. | 16.12.2014

Pe aceeași temă

Fostul Avocat al Poporului, Gheorghe Iancu, sustine ca anuntul lui Victor Ponta privind renuntarea la titlul de doctor in drept nu are niciun efect juridic si legal. Iancu spune ca nimeni nu poate renunta la un titlu, singurul mod este ca institutia care i l-a acordat sa retraga titlul, in anumite conditii, potrivit Hotnews.

Nu se poate renunta in acest fel la titlul de doctor, ci cel care i l-a dat poate sa i-l retraga pentru mai multe cauze, inclusiv pentru plagiat. Nu poate sa renunte el la asa ceva, nu renunti tu ca sa scapi de infractiune. Anuntul facut de Victor Ponta (ca renunta la titlul de doctor - n.red.) nu are niciun efect. Doar un efect politic: uita-te cat e de cinstit, renunta el, ca sa termine cu discutia asta", a declarat fostul Avocat al Poporului, Gheorghe Iancu.

Acesta a precizat ca “Ministerul Educatiei poate relua discutia oricand, referitor la retragerea titlului de doctor al lui Victor Ponta, insa el se ascunde in spatele unei decizii a Parchetului. El se poate ascunde si poate spune ca renunta, pentru ca el stie ca justitia l-a considerat neplagiator. Face asta ca sa se inchida orice fel de gura. E ca si cum ar spune ca renunti la mama ta, la tatal tau. Nu se poate renunta”.

CITESTE SI: Victor PONTA RENUNTA la titlul de DOCTOR IN DREPT: Este un gest pe care trebuia să îl fac mai demult

Fostul Avocat al Poporului a precizat ca anuntul lui Pontanu are efect nici macar la nivelul universitatii unde el a fost lector, pentru ca nimeni nu ia in considerare ce spune”.

Victor Ponta a publicat astazi, 16 decembrie 2014, pe pagina sa de Facebook o scrisoare adresata rectorului Universitatii din Bucuresti, Mircea Dumitru, in care il "notifica" pe acesta ca renunta la titlul de doctor in drept acordat in anul 2003 de catre Universitatea din Bucuresti, pentru ca “de astazi avem un nou Ministru al Educatiei si Cercetarii si imi doresc ca mandatul acestuia sa fie plin de succes in atingerea obiectivelor sale, fara a fi perturbat de o tema care in timp a devenit eminamente politica”.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22