Gheorghe Stan cere să-i fie rezervat un post la SS cât va fi, timp de 9 ani, judecător la CCR

Dora Vulcan | 12.06.2019

Șeful secției speciale de anchetare a magistraților, trimis de PSD la Curtea Constituțională, cere CSM să i se rezerve un loc de procuror la SS pe perioada mandatului de 9 ani la CCR.

Pe aceeași temă

Gheorghe Stan, trimis de PSD judecător la CCR pentru următorii 9 ani, cere Consiliului Superior al Magistraturii să-i fie rezervat un post de procuror la secția de anchetare a magistraților pe care încă o conduce, până după încheierea mandatului de judecător CCR.

Procurorii CSM au luat act de demisia șefului Secției pentru anchetarea magistraților, Gheorghe Stan, ca urmare a numirii sale în funcția de judecător CCR, și au decis sesizarea plenului CSM privind cererea acestuia de a i se rezerva un post în structura de parchet până își încheie mandatul la Curte.

„Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a luat act de demisia domnului procuror STAN GHEORGHE ca urmare a numirii acestuia în funcţia de judecător la Curtea Constituţională a României, începând cu data de 15.06.2019 şi a hotărât înaintarea către Preşedintele României a propunerii privind eliberarea din funcţie, prin demisie, începând cu data mai sus menţionată.

Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât sesizarea Plenului Consiliului Superior al Magistraturii în vederea dispunerii măsurilor legale cu privire la cererea domnului STAN GHEORGHE referitoare la rezervarea unui post de procuror la Secţia pentru investigarea infracţiunilor din justiţie din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, până la încetarea mandatului de judecător la Curtea Constituţională a României”, se arată în minuta Secției de procurori a CSM.

Gheorghe Stan a fost numit de Camera Deputaților - la propunerea PSD - în funcția de judecător la Curtea Constituțională, pentru un mandat de 9 ani. Procurorul Gheorghe Stan a condus, alături de adjuncta sa, Adina Florea, Secţia specială pentru investigarea magistraţilor și a fost procuror-adjunct al Inspecţiei Judiciare.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22