Gheorghiță: Ținând cont de cât de agresiv e Omicron peste jumătate din populație va trece prin boală

L. G. | 26.01.2022

Coordonatorul campaniei de vaccinare, medicul Valeriu Gheorghiță, spune că, ținând cont de modul agresiv în care se transmite Omicron, peste jumătate din populația lumii va trece prin boală.

Pe aceeași temă

„Se vorbește tot mai mult că acest val va veni după sfârșitul lui cu trecerea către perioada postpandemică. Vom ajunge într-o fază endemică.

 

Este foarte probabil să se întâmple așa, pentru că în această perioadă, probabil mai mult de jumătate din populația lumii va trece prin infecție, coroborat că peste 60% din populația globală a primit o doză cel puțin, este foarte probabil că vom ajunge în faza postpandemică, în perioada de endemie, în care va cont foarte mult comportamentul individual.

 

Cred că se va renunța la majoritatea restricțiilor și din acel moment fiecare va trebui să fie mai responsabil de sănătatea lui, a celor cu care se întâlnește, a părinților, a bunicilor. E momentul să înțelegem că doar noi putem schimba parcursul acestei infecții pe mai departe", a declarat Valeriu Gheorghiță.

 

România a doborât azi un nou record negativ al pandemiei. Numărul de cazuri noi de coronavirus s-au dublat față de acum o zi, marcând de departe cel mai mare număr de cazuri noi de la începutul pandemiei și până acum - peste 34.000. În același timp și decesele s-au dublat de pe o zi pe alta, dar tot rămân mult sub valorile mari din vârful valului 4. Alte 94 au fost raportate în ultimele 24 de ore. Printre victime și un bebeluș de trei luni.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22