Ghinea: S-au tocat bani doar pentru ca firmele controlate de Ghiţă să câştige contracte

E.b. | 21.08.2016

S-au tocat bani europeni pentru sisteme IT care nu erau necesare, doar pentru ca firmele controlate de deputatul Sebastian Ghiţă să câştige contracte cu statul, a spus Cristian Ghinea, ministrul Fondurilor Europene, la Digi24. "Sunt ca termitele, care rod casa și apoi se prăbușește... este o formă mult mai gravă de captură", susţine ministrul.

Pe aceeași temă

 

"(...)Sunt sisteme IT care nu ar fi trebuit să existe. Când mă refere la corupție în sistemul IT, nu e corupție clasică, în care se face o achiziție și niște băieți deștepți își trag 20 la sută șpagă. Vorbim de un sistem mult mai pervers. A fost creat de Sebastian Ghiță. Se inventează nevoi fictive ale instituțiilor doar pentru a se toca banii, acesta este cazul trimis la DNA în prima săptămână de mandat”.

(...) Sunt ca termitele, care rod casa și apoi se prăbușește, când inventezi nevoi false ca sa iei contracte, că nu sunt utile statului, asta este o formă mult mai gravă de captură". susţine Cristian Ghinea la Digi24.

 

 

 

În replică, Sebastian Ghiţă spune că este vorba doar despre un război personal pe care ministrul Fondurilor Europene îl are cu el.

 

 

 
"În continuare domnul Ghinea nu ne spune câţi bani aduce dânsul, ce proiecte face dânsul şi ce avem de făcut să luam bani europeni, şi se tot războieşte cu mine. Se face de râs. Eu nu am contracte cu statul, iar firmele pe care le-am fondat au fost cumpărate de americani, de sud-africani, de fonduri de investiţii şi orice au făcut acele firme trebuie să se supună legilor. Dacă acest om a sesizat nereguli trebuie să se adreseze DNA-ului, instituţiilor, oricui crede dânsul”, a declarat deputatul Sebastian Ghiță, conform Digi24.ro.  

 

VEZI AICI TOT INTERVIUL

 

 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22