Ghiță, achitat definitiv cu ajutorul SS în dosarul de corupție a șefilor de poliție și parchet

Dora Vulcan | 28.06.2019

Curtea Supremă a luat act, vineri, de retragerea apelului DNA, făcut de SS, în dosarul în care Sebastian Ghiță este judecat alături de foști șefi de poliție și parchet din Prahova.

Pe aceeași temă

În urma retragerii apelului, făcut de secția specială de anchetare a magistraților rămâne definitivă decizia de achitare de la instanța de fond.

Luată cu majoritate de voturi de un complet de cinci judecători de la Curtea Supremă, decizia a întâmpinat opoziția unuia dintre judecători, Geanina Arghir, care a solicitat admiterea cererii DNA de continuare a procesului pentur infracțiunea de șantaj de care Sebastian Ghiță era acuzat în cazul afaceristului Theodor Berna, scrie ziare.com.

Pe 14 iunie 2018, un complet de trei judecatori l-a achitat pe Sebastian Ghiță pentru dare de mită, cumpărare de influență, spălare de bani, șantaj, folosire - direct sau indirect - de informații care nu sunt destinate publicității ori de permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații, precum și de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

În același dosar, au fost achitați în primă instanță: Liviu Tudose - fost procuror general al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploiești, Viorel Dosaru - fost șef al Inspectoratului de Poliție Județean Prahova, Constantin Ispas - ofițer de poliție, Aurelian Constantin Mihăilă - fost procuror general adjunct al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploiești.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22