Giorgiana Hosu, numită adjunct la DIICOT. Soțul ei a fost trimis în judecată de DNA

Dora Vulcan | 03.08.2018

Giorgiana Hosu a fost delegată, pentru o perioadă de şase luni, în funcţia de procuror-şef adjunct al DIICOT, a confirmat, pentru Mediafax, şeful instituţiei, Felix Bănilă.

Pe aceeași temă

 

 

Procurorul Giorgiana Hosu are peste 20 de ani vechime în sistem, ea activând ca adjunct al DIICOT în perioada 2013-2015, după ce, anterior a condus vreme de cinci ani Serviciul de combatere a macrocriminalităţii economico-financiare al Parchetului antimafia.

 

După ce Alina Bica şi-a dat demisia în 2015 din funcţia de procuror-şef al instituţiei, Hosu a preluat interimatul instituţiei.

 

Magistratul a instrumentat mai multe dosare importante, între care se numără şi cel al omului de afaceri israelian Sorin Beraru, care a fost anchetat pentru fraudarea cu peste 3,5 milioane de dolari a societăţii CICO. După ce a încercat să o mituiască pe Giorgiana Hosu cu jumătate de milion de euro pentru a renunţa la anchetă, Sorin Beraru a fost condamnat la şapte ani de închisoare.

 

Alte dosare instrumentate de procuror sunt: cel al omului de afaceri Hassan Awdi, condamnat la opt ani închisoare în dosarul falimentării CFR Mesagerie, cel al lui Omar Hayssam, care a primit 24 de ani şi patru luni închisoare în dosarul "Manhattan".

 

Giorgiana Hosu a pierdut, în anul 2015, cursa pentru şefia DIICOT, aceasta fiind câştigată de Daniel Horodniceanu.

 

În aceeaşi perioadă, soţul acesteia, Dan Hosu, a fost reţinut de DNA în dosarul privind S.C Carpatica Asig S.A, însă judecătorii instanţei supreme au respins cererea de arestare preventivă, el fiind plasat sub control judiciar.

 

La acea vreme, unele voci susţineau că dosarul soţului său ar fi fost unul dintre motivele pentru care aceasta a pierdut concursul pentru şefia DIICOT. Dan Hosu, în calitate de administrator al unei firme, a fost acuzat de trafic de influenţă, instigare la acces ilegal la un sistem informatic, instigare la folosirea de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii şi dare de mită. DNA l-a trimis în judecată în anul 2017.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22