Gâlceava lui Toader cu judecătorii: El verifică de ce au fost refuzate eliberări condiționate

E.b. | 10.09.2017

Tudorel Toader, ministrul Justiţiei, vrea să afle de ce judecătorii refuză eliberarea condiţionată a unor deţinuţi. El anunţă că a cerut Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor toate deciziile judecătoreşti de respingere a eliberării anticipate, pentru a le compara.

Pe aceeași temă

 

În timpul vizitelor făcute în ultimele săptămâni în penitenciare, Tudorel Toader a primit mai multe plângeri din partea condamnaţilor, care au reclamat aplicarea discriminatorie a legii în domeniu.

 
Ministrul anunţă că a cerut Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor toate hotărârile judecătoreşti de respingere a eliberării anticipate, pentru a le compara.

 

Majoritatea deținuților reclamă modul de aplicare a dispozițiilor legale referitoare la liberarea condiționată.

 

Prin ANP/Administrația Națională a Penitenciarelor/, am solicitat hotărârile de amânare pentru toți deținuții aflați în penitenciare!

 

Vrem să vedem considerentele respectivelor hotărâri.

 

În măsura în care se va constata existența unei practici neunitare, în limitele competențelor legale, vom declanșa procedura de promovare a unui recurs în interesul legii!”, a scris Tudorel Toader pe pagina sa de Facebook.

 

Conform datelor ANP, anul trecut au fost analizate în comisiile speciale cererile a peste 20.000 de deținuți pentru eliberare condiționată.

 

Aproximativ jumătate dintre deținuți au primit aprobare prealabilă din partea penitenciarelor. În cazul a circa 9.000 dintre aceștia, magistrații au aprobat cererile de eliberare condiționată.

 

CEDO așteaptă în mai puțin de 6 luni din partea României un set de măsuri pentru îmbunătățirea condițiilor din penitenciare, care sunt supraaglomerate în prezent.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22