Gorghiu: Mitingul PNL de sustinere a guvernului, respins de Primaria Capitalei. Firea neaga

Dora Vulcan | 17.10.2016

Liderul PNL Alina Gorghiu a reactionat luni pe pagina personala de Facebook fata de informatiile care i-au parvenit cu privire la respingerea de catre primarul PSD al Capitalei, Gabriela Firea, a mitingului PNL de sustinere a guvernarii tehnocrate Ciolos. In urma cu o zi, Firea se arata foarte indignata de ideea organizarii mitingului programat sa aiba loc sambata.

Pe aceeași temă

 

 

 

UPDATE: Prin Aurelian Bădulescu, viceprimarul Capitalei, Primăria a răspuns la acuzațiile lui Gorghiu. Bădulescu susține că evenimentul PNL a fost, de fapt, aprobat și că un reprezenant al liberalilor a fost prezent în comisie și a discutat detaliile.

 

” I-am mai spus doamnei Gorghiu că mitingul a fost aprobat pentru data de 22 octombrie, între orele 8-14. Ea a fost informată de reprezentanții lor. Ei au depus cererea săptămâna trecută, când a fost aprobată pe loc.

 

 

O să dăm lista cu cronologia, să aibă curaj doamna Gorghiu să recunoască. A fost autorizat protocolul privind organizarea unei manifestații publice solicitată de către PNL care vizează miting pentru susținerea guvernului tehnocrat. Azi, în cadrul comisiei, reprezentantul PNL a fost de față când am discutat cu jandarmeria care va fi modul în care se va desfășura acest miting”, a anunțat Bădulescu, viceprimarul Capitalei, la Antena 3.

 

Alina Gorghiu a spus, la auzul celor declarate de viceprimar, că Primăria ar fi revenit asupra deciziei ”la presiune”, după ce ea s-a plâns în mass-media că organizarea manifestației a fost respinsă, transmite stiripesurse.ro.

 

 

 Liderul PNL, Alina Gorghiu, pe pagina sa de facebook

 

" Ce naște din Iliescu, comunism respiră

Am aflat acum câteva minute că Primăria Capitalei a decis cenzurarea manifestației publice pentru care PNL a făcut zilele trecute demersurile instituționale. Evenimentul ar urma să aibă loc sâmbăta aceasta. Mizam pe participarea bucureștenilor care susțin o guvernare reformistă după 11 decembrie.

După ce ieri a fost folosită această informație (destinată exclusiv comisiei din cadrul Primăriei Capitalei care aprobă manifestările publice) pentru a lansa un atac politic la adresa PNL, astăzi opera a fost desăvârșita.

După 1989, doar o administrație pesedistă a mai îndrăznit să interzică organizarea unui miting. PSD = partidul împotriva justiţiei, împotriva democraţiei, împotriva libertăţilor civice şi politice.

Politica pumnului în gură nu e vreo noutate pentru Partidul Mineriadelor, din care face parte doamna primar. De altfel, Liviu Dragnea voia să închidă, nu de mult, gura criticilor de pe internet. În 2015, pe atunci premier, Victor Ponta ne amenința pe cei din PNL cu o contramanifestație și cu dosare penale, pentru că intenționam să ieșim în stradă ca să milităm pentru un guvern curat. Recent erau amenințați cetățenii strânși în fața Senatului pentru a-și exprima nemulțumirea față de blocarea justiției în cazul Oprea-Gigină.

În afara reflexelor totalitariste ale PSD, acest refuz mai arată și teama față de forțele care își doresc să împingă România înainte: axa reformatoare Klaus Iohannnis-PNL-Dacian Cioloș.

Cer Primăriei Capitalei să intre urgent în legalitate și să acorde aprobarea pentru desfășurarea mitingului PNL."

 

 

Firea a reactionat ofuscata de ideea mitingului, inca de duminica

 

 

 Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a anunțat, duminică, la RTV, că Partidul Național Liberal a solicitat autorizație pentru organizarea unui miting de susținere a Guvernului tehnocrat, numărul participanților fiind estimat la 50.000 de persoane.

 

 

"Am primit la Primăria Generală a Capitalei o solicitare din partea PNL pentru a organiza un miting pe data de 22 octombrie, deci sâmbăta viitoare, între orele 8,00 — 14,00, miting pentru susținerea Guvernului tehnocrat, în Piața Victoriei, perimetru cuprins între bulevardul Aviatorilor, Parcul Kiseleff, bulevardul Ion Mihalache, Titulescu, Calea Victoriei, Lascăr Catargiu. (...) Probabil că este bătălie între PNL și USR care să susțină mai tare un guvern neperformant, un guvern format din miniștri recomandați nu de propria competență, ci de multinaționale. Așa scrie aici, uitați, organizatorul adunării publice: PNL. Obiectul adunării publice: miting pentru susținerea Guvernului tehnocrat. Număr participanți: circa 50.000 de persoane din București și din provincie. Deci vor veni cu autocarele și vor bloca Bucureștiul sâmbăta viitoare", a spus edilul general.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22