Gorghiu: PNL solicita infiintarea unei comisii de ancheta in cazul vicepremierului Oprea

Paul Cristescu | 26.10.2015

Alina Gorghiu, co-presedintele PNL, a declarat astazi ca liberalii vor depune o motiune simpla la Senat impotriva lui Gabriel Oprea si vor propune infiintarea unei comisii de ancheta si audierea sefului UNPR in legatura cu moartea politistului motociclist din coloana oficiala a acestuia.

Pe aceeași temă

 

Comisia de ancheta va trebui sa stabileasca daca Oprea a folosit abuziv coloana oficiala. PNL solicita de asemenea audierea ministrului de Interne si propunere ca Victor Ponta sa ofere lamuriri in acest caz, transmite ziare.com


"Prima propunere este legata de mult-discutata comisie de ancheta. A existat o discutie referitoare la cadrul legal in care se poate organiza aceasta ancheta (...). In acest moment stim ca nu exista urmarire penala impotriva lui Gabriel Oprea, urmarirea este in rem, motiv pentru care nu vad de ce nu se poate propune o comisie de ancheta pentru a analiza abuzul de putere referitor la acest accident asupra caruia nu vrea sa dea nimeni lamuriri", a explicat Gorghiu.
 

CITITI SI: Gabriel Oprea nu demisioneaza: Am ales sa nu fac declaratii din respect pentru familie. Accidentul s-a petrecut in timpul unei deplasari in scop profesional

 

"Mai avem o propunere de audiere a acestui ministru. Aceste aspecte pot fi lamurite in cadrul comisiilor de specialitate, de cercetare a abuzului. Mai este o propunere pentru luni, saptamana viitoare, la ora prim-ministrului in Parlament, cu tema lamuririi de catre Ponta a acestei spete. Nu vreau sa cred ca Executivul vrea sa ascunda sub pres o minciuna", a spus Gorghiu.

 

PNL nu are majoritate simpla pentru concretizarea acestor propuneri, insa Alina Gorghiu a subliniat ca "orice solicitare poate fi facuta, interesul Parlamentului e sa afle adevarul". "Avem obligatia sa facem exercitii de transparenta in Parlament, toate acestea se vor discuta astazi in grupul de la Camera si de la Senat, iar cei doi lideri vor avea o conferinta de presa comuna astazi pentru a prezenta calendarul actiunilor", a explicat liderul PNL.


La randul sau, co-presedintele PNL Vasile Blaga a spus ca liberalii au propus Comisiei de aparare din Senat "sa ceara audieri in acest caz pentru a vedea cum se prezinta situatia reala".

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22