Gorghiu si Robu: daca a plagiat, Marilen Pirtea va trebui sa paraseasca PNL si Parlamentul

Dora Vulcan | 05.12.2016

Dacă se va dovedi că rectorul Universităţii de Vest Timişoara Marilen Pirtea a plagiat articole ştiinţifice, ''drumul PNL şi cel al lui Marilen Pirtea se vor despărţi'' - a spus luni, intr-o conferinta de presa sustinuta la Timisoara liderul PNL Alina Gorghiu. Liderul local al PNL, Nicolae Robu, a spus ca in cazul probarii plagiatului, Pirtea va trebuie sa paraseasca si Parlamentul.

Pe aceeași temă

 

 

 

 

Dacă se va dovedi că rectorul Universităţii de Vest Timişoara Marilen Pirtea a plagiat articole ştiinţifice, ''drumul PNL şi cel al lui Marilen Pirtea se vor despărţi'' -  a spus luni, intr-o conferinta de presa sustinuta la Timisoara, liderul PNL Alina Gorghiu. 

 

 

 

''Dacă se dovedeşte că a plagiat, drumul PNL şi cel al lui Marilen Pirtea se vor despărţi, dar în acest moment nu vorbim despre o hotărâre sau un lucru dovedit. Cred însă că în acest moment vorbim despre o analiză jurnalistică şi că instituţiile statului trebuie să-şi facă treaba mai departe", a spus Gorghiu. ''Indiferent că vorbim despre Marilen Pirtea, de Nicolae Robu, de Alina Gorghiu sau de oricine altcineva din PNL, dacă la un moment dat criteriile de integritate sunt încălcate, atunci drumul PNL de acel membru se separă'', a adaugat ea. 

 

 

 

''Am încredere că Marilen Pirtea va avea toată disponibilitatea şi capacitatea să demonteze aceste informaţii. (...) Domnul Pirtea va da toate declaraţiile pe acest subiect, cu ce intenţionează să facă vizavi de această speţă. (...) Răspunsul meu este acelaşi, eu, PNL, Nicolae Robu nu suntem deloc în măsură să dăm verdicte nici în materie penală, nici civilă, nici în materie de plagiat. Suntem într-un stat de drept şi cred că singura decizie este cea a unor instituţii abilitate de legea română şi de statul român'', a mai spus Gorghiu.

 

 

 

Liderul PNL Timiş Nicolae Robu a spus ca, în care plagiatul se va proba, Pirtea va trebui să se retragă din Parlament. El a spus, insa, ca nu-i poate cere acum acestuia sa se retraga de pe lista de candidati pentru ca " dânsul are dreptul la apărare şi lucrurile se vor clarifica într-un fel sau altul". 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22