Gorghiu: Vom atrage in PNL oameni din echipa lui Ciolos daca fac o "figura frumoasa"

Iulian Popescu | 22.11.2015

Alina Gorghiu s-a declarat dispusă să pună pe lista de parlamentare a PNL tehnocrați din Cabinetul Dacian Cioloș, dacă și ei doresc să activeze într-un partid politic și dacă se dovedesc valoroși.

Pe aceeași temă

 

"Dacă vor fi oameni în Guvern care să facă o figură frumoasă și să ne placă ca mesaj public, o să le fac o invitație de a intra în PNL și de a candida la parlamentare sau în altă competiție. Nu am deloc nicio rezervă în a împrospăta partidul și cu resursă tehnocrată, dacă și aceștia doresc să continue cariera într-un partid politic", a arătat Gorghiu, prezentă la o dezbatere la Parlament.

 

Există riscul ca Executivul să nu performeze

 

"Îmi doresc să văd un Guvern Cioloș performant, pentru că există riscul să nu performeze. Cred că nimeni nu își dorește ca acest guvern să nu performeze. Poate mai sunt unii care nu își doresc acest lucru, dar în niciun caz PNL. Noi ne dorim ca, în acest an, acest guvern să fie eficient, care în acest an de tradiție să facă o figură frumoasă, să mențină stabilitatea economică a României, să nu mai vedem aceste frământări sociale, să fie acea punte de legătură între societate și clasa politică. Au existat niște rupturi care trebuie rezolvate", a spus Gorghiu.

 

Ea a precizat că "un guvern are trei variante: să rateze actul de guvernare, să fie performant și să fie un guvern mediocru", întârind ideea că PNL dorește varianta performanței guvernamentale.

 

"Nu cred că ne mai permitem să dăm vreun rateu la nivel de executiv, cel puțin în acest an. Este o perioadă grea și de aceea le urez tot succesul din lume", a adăugat liderul liberal.

 

Gorghiu s-a referit la faptul că eșecul guvernării s-ar putea produce și din cauza situației economice lăsate de Guvernul Ponta.

 

"Nu o dată s-a vorbit despre inventarul negativ al problemelor economice, sociale lăsate în urmă de un guvern care nu a vrut decât să câștige capital electoral. Toate măsurile luate au fost luate exclusiv în vederea majorării scorului în alegeri. Ar trebui să ne gândim că un câștig de două-trei puncte electorale ar putea să distrugă România pe termen mediu. Nu ne dorim acest lucru și de aceea doresc succes Guvernului Cioloș", a mai spus copreședintele liberalilor.

 

Despre Ponta

 

"Dânsul de pe margine nu are alte comentarii de făcut, decât să critice Guvernul Cioloș, că doar ce i-a mai rămas la îndemână. PSD nu mai are, viață politică nu mai are, guvern nu mai are, ca atare, ne ținem de cârcote de pe margine pe pagina de socializare. Nu mă aștept la nimic constructiv din partea domniei sale, dar fiecare își alege cum dorește să sfârșească cariera politică", a declarat Gorghiu,duminică.

 

Fostul premier Victor Ponta a comentat, duminică, pe Facebook, declarațiile prim-ministrului Dacian Cioloș cu privire la blocarea Programului Operațional Regional, afirmând că acesta probabil a primit informații greșite de la consilierii săi "tehnocrați" sau "urechiști".

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22