Gradea refuză să explice prezența lui Dragnea la ”Viața satului” în campania electorală

Dora Vulcan | 19.06.2019

Directorul TVR, Doina Gradea, a refuzat să răspundă miercuri întrebărilor opoziției privind prezența lui Dragnea la ”Viața satului” în campania electorală, pe motiv de lipsă de cvorum.

Pe aceeași temă

Directorul general al TVR, Doina Gradea, aflată în centrul mai multor scandaluri care denotă un management discreționar, subordonat puterii politice, a recidivat miercuri, la comisia de cultură a Camerei Deputaților, unde a fost invitată să dea socotoeală despre invitarea fostului șef al PSD, Liviu Dragnea, între timp condamnat și încarcerat la Rahova, la emisiunea ”Viața satului”, în campania electorală.

Numai că Gradea a refuzat să răspundă întrebărilor opoziției susținând că ea a fost invitată la ”lucrările” comisiei de cultură a Camerei Deputaților, iar pentru că în comisie nu a fost asigurat cvorumul, boicotat de deputații PSD și ALDE, atunci ea nu are cum să răspundă la întrebările unei comisii fără cvorum.

„Am primit o scrisoare de la dumneavoastră prin care nu sunt invitată la audiere, ci sunt invitată „la lucrările şedinţei comisiei”, prin urmare nu este vorba de o audiere, este invitaţia dumneavoastră, a preşedintelui comisiei (Gigel Ştirbu – n.r.) de a participa la lucrări. Lucrările comisiei pot avea loc dacă este cvorum. Dumneavoastră aţi stabilit ca preşedinte al comisiei că nu este cvorum (...). V-am primit întrebările la care am răspuns, dar eu, care respect legislaţia din România şi toate procedurile interne, nu înţeleg cum această şedinţă se transformă într-o audiere, această invitaţie. Cu tot respectul pentru colegii dumneavoastră deputaţi care sunt membri ai comisiei, sunt cinci membri prezenţi. Cum se poate transforma într-o audiere când sunt doar cinci dintr-un număr mult mai mare”, a precizat Gradea, citată de G4Media.


Preşedintele Comisiei pentru cultură din Camera Deputaţilor, Gigel Ştirbu, i-a explicat șefei TVR că este în eroare și că doar deciziile sunt cele care necesită cvorum și că ea a fost invitată pentru a răspunde întrebărilor, nu pentru a-i fi votat raportul de activitate ca manager al televiziunii publice.

„Deciziile se iau numai în situaţia existenţei cvorumului. Este o audiere. Noi nu vă invităm la comisie decât în două speţe – una – la audieri şi doi – pentru ca dumneavoastră să vă susţineţi raportul de activitate. Dumneavoastră, dacă nu doriţi să veniţi la audieri sau nu doriţi să răspundeţi, este problema dumneavoastră. Noi v-am invitat să vă adresăm anumite întrebări şi dumneavoastră să ne lămuriţi sau să nu ne lămuriţi vizavi de aceste speţe. Sunteţi la audieri, nu votăm raportul dumneavoastră de activitate. Pentru audieri nu ne trebuie cvorum, aşa că, după cum se pare, colegii noştri de la PSD boicotează şedinţa sau din pricini binecuvântate nu sunt astăzi prezenţi”, a explicat deputatul PNL Gigel Ştirbu.

„Răspundeţi, pentru că sunt bani publici. De ce vă cramponaţi de faptul că cei de la PSD, colegii dumneavoastră de la PSD nu sunt aici. Răspundeţi doamnă, sunteţi plătită din banii publici”, a mai spus Ştirbu.

Gradea fusese chemată pentru a răspunde întrebărilor deputaților pe două teme: prezența repetată a fostului președinte al PSD Liviu Dragnea, în plină campanie electorală, la emisiunea ”Viața Satului” și refuzul TVR a de difuza clipul video cu îndemnul adresat românilor de a merge la referendumul pe justiție.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22