Grațiela despre Grațiela, la persoana a III-a: Cu ce a trădat Grațiela Gavrilescu ALDE?

Dora Vulcan | 12.09.2019

Abia nominalizată de premierul Viorica Dăncilă pentru postul de ministru al Mediului, Grațiela Leocadia Gavrilescu spune că, de fapt, ea nu a trădat ALDE.

Pe aceeași temă

”Cu ce a trădat Grațiela Gavrilescu ALDE”, se întreabă nominalizata vorbind despre sine la persoana a treia.

„Eu am fost un soldat mai mult decat disciplinat. Eu consider ca atunci când am luat hotărârea să intrăm la guvernare și să ne asumăm anumite proiecte drumul acela nu trebuie stopat. Și pentru că nu avem candidat nu credeți că ar trebui ca românii să nu aibă de suferit? ”, și-a justificat Grațiela Gavrilescu decizia de a se întoarce în Guvern la două săptămâni după demisia survenită retragerii ALDE de la guvernare.

Intervievată de Digi 24 într-un supermarket, Grațiela Gavrilescu a spus atunci că acceptă decizia ALDE de retragere a miniștrilor săi din guvern, după anunțul retragerii de la guvernare, și a conchis filosofic, cu vocea gâtuită de emoție, că ”există viață și după părăsirea guvernării”, intervievată de Digi 24 într-un supermarket.

Replica pentru inconsecvența lui Gavrilescu a venit de la vicepreședintele ALDE, Toma Petcu care face o parafrază după replica dată de ea și care o acuză de minciună.

”Există viață și după guvernare. Ce frumos suna acest lucru spus de Grațiela Gavrilescu în ședința din 26 august a Delegației Permanente a ALDE. De fapt, numai aceste lucruri le spunea dna Gavrilescu în toate ședințele ALDE. Nimeni nu anticipa că cea care va trăda prima va fi tocmai ea.
Îți mai aduci aminte, Grațiela? Sau acum ai o amnezie cu privire la ultimele săptămâni?
Nu de alta, dar te-am auzit în dimineața asta la Realitatea Tv cum spuneai că, atunci când ai votat pentru ieșirea de la guvernare și pentru denunțarea protocolului cu PSD, ai votat pentru că era pentru a susţine candidatura lui Călin la alegerile prezidenţiale. Cu alte cuvinte, sugerai, Graţiela, că nu știai că președintele ALDE nu va mai candida la alegerile prezidenţiale.
Grațiela, minciuna are picioare scurte, la fel și mandatul vostru oferit de PSD. În ședința din 26 august, pe ordinea de zi, s-au regăsit și retragerea de la guvernare, dar și susținerea candidaturii lui Mircea Diaconu. La fel, Grațiela, ai votat pentru susținerea lui Mircea Diaconu! Da, chiar tu! Ai fost cea care ai susținut toate măsurile de pe ordinea de zi. Nu ai zis vreun moment că ești împotrivă. Acum ce s-a schimbat? Te-a momit Dăncilă cu un post de ministru? Te-a momit PSD-ul la Prahova cu susținere și funcții? Ce s-a schimbat?
A, să nu uit. Tot tu, Grațiela, mai spuneai pe 27 august așa: „fiecare președinte și membru când își dă o semnătură pe o adeziune trebuie să cunoască prerogativele pe care le are ca membru și consecințele atunci când nu mai dorește să se alinieze liniei partidului”. Păi tu, Grațiela, astăzi ești total în afara liniei partidului. Tu alături de toți ceilalți dezertori. Asta cum o mai poţi justifica?”, a scris Petcu pe pagina sa de Facebook.

ALDE Prahova a adoptat o rezoluţie prin care susţine ”obţinerea” unui nou mandat de ministru și vicepremier prin Graţiela Gavrilescu, la pachet cu dezacordul pentru excluderea lui Teodor Meleșcanu din partid după alegerea sa la șefia Senatului, la propunerea PSD.

”Membrii Biroului Politic Teritorial ALDE Prahova au analizat efectele deciziilor politice ale partidului şi au adoptat, în unanimitate, o rezoluţie prin care susţin obţinerea unui nou mandat de viceprim-ministru şi ministru al mediului de către doamna Graţiela Gavrilescu, preşedinte al organizaţiei judeţene, îşi exprimă dezacordul în legătură cu excluderea din ALDE a lui Teodor Meleşcanu, senator de Prahova, şi sprijină demersurile sale, în calitate de nou preşedinte al Senatului României, se arată într-un comunicat al filialei.

ALDE Prahova spune că decizia Biroului Permanent Central al ALDE ar încălca, de fapt, statutul partidului, pentru că numai Delegația Permanentă Națională ar avea în atribuții săi excludă pe membrii BPC și BPEx.

Totodată, ALDE Prahova le cere Graţielei Gavrilescu şi lui Teodor Meleşcanu să susţină ”continuarea proiectelor iniţiate, împreună cu PSD, în cadrul guvernării.”

Totodată, membrii BPT ALDE Prahova fac apel către toate filialele din ţară să ceară organizarea unui congres imediat după alegerile prezidenţiale.

”Este un moment crucial pentru ALDE! Nu avem voie să mai facem greşeli personale! Şi, ca să nu greşim, trebuie să ne consultăm cu membrii şi aleşii noştri, cu simpatizanţii, pentru că de la ei a venit forţa ALDE! Lor trebuie să le cerem părerea! Lor trebuie să le dăm socoteală! Datorită lor ALDE a crescut, incredibil de repede, şi a ajuns partid parlamentar şi la guvernare. Şi NU din cauza lor, la europarlamentare, ALDE a obţinut doar 4%! În consecinţă, am procedat, ca întotdeauna: am discutat aceste probleme în organizaţia mea şi voi ţine cont de tot ceea ce mi s-a spus. Sper ca vocea colegilor mei să se facă auzită şi la Bucureşti şi să acopere zgomotul de fond, generat de neprietenii ALDE, partid pentru care noi muncim atât de mult!” a comentat Graţiela Gavrilescu după decizia de susținere primită de la organizația Prahova.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22