Greblă: Președintele încalcă principiul competențelor instituțiilor dacă ar merge la toate ședințele

Redactia | 18.12.2018

Greblă spune că prezența lui Iohannis la toate ședințele de guvern ar echivala cu încălcarea principiului competențelor partajate ale instituțiilor, autorităților și puterilor statului.

Pe aceeași temă

”Eu sunt convins că declarația (președintelui Klaus Iohannis - n.r.) este una politică, pentru că dacă ar fi una instituțională, ar trebui - bănuiesc că dl. președinte știe foarte bine prevederile Constituției și care sunt prerogativele sale în această privință - ar însemna dacă ar dori să participe la toate ședințele de guvern să încalce principiul competențelor partajate ale instituțiilor, autorităților și puterilor statului”, a comentat secretarul general al guvernului Toni Greblă.


Întrebat despre faptul că șeful statului a spus că o ordonanță de urgență de amnistie și grațiere ar fi o gravă eroare, secretarul general al guvernului a susținut că este doar ”o apreciere a președintelui”.

Iohannis anunță că va participa la ședințele guvernului ca să împiedice OUG a amnistiei și grațierii

Presedintele Klaus Iohannis a anuntat, marti, de la Viena, ca va participa la sedintele de guvern.

"Am constatat din partea dnei premier o dorinta de colaborare. In repetate randuri m-a invitat sa colaboram. Iata ca voi colabora: voi merge la sedintele de guvern", a spus Iohannis.

Intrebat despre o posibila ordonanata de urgenta pe amnistie si gratiere, seful statului a spus ca aceasta ar fi o eroare.

"Ar fi o eroare grava o astfel de ordonanta. O eroare foarte grava pentru Romania", a subliniat Iohannis.

Iohannis a comentat si faptul ca Liviu Dragnea a cerut social-democratilor sa ii faca plangere penala presedintelui tarii.

"Este un demers politicianist care din capul locului este sortit esecului. Nu poate nimeni sa faca plangere penala impotriva presedintelui. Pentru inalta tradare exista proceduri parlamentare complicate, nu are niciun suport. Este o fantezie a pesedistilor", a punctat Iohannis.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

CELE MAI CITITE

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2019 Revista 22