Grecia: Varoufakis ar putea fi judecat pentru inalta tradare

T.d. | 28.07.2015

Pe aceeași temă

Fostul ministrul grec de Finante, controversatul Yanis Varoufakis, ar putea ajunge in fata justitiei elene. Curtea Suprema de Justitie a Greciei a trimis Parlamentului de la Atena o plangere in care liderul unui partid neparlamentar il acuza pe Varoufakis de “inalta tradare”.

Acuza adusa fostului sef de la Finante este motivata de modul in care Varoufakis a actionat in cadrul negocierilor cu creditorii internationali, potrivit Ziare.com.

Plangerea a fost formulata - inaintea informatiilor despre un plan B intocmit de Varoufakis pentru revenirea la drahma - de un avocat, in acelasi timp primar al unui mic oras de coasta si liderul unui partid nereprezentat in Parlament.

In opinia sa, Varoufakis nu ar fi respectat mandatul pe care i l-a acordat poporul la alegeri, respectiv negocierea unui acord care sa scoata tara din recesiune.

In paralel cu aceasta situatie, un grup de cinci avocati va pregati o a doua plangere pe numele lui Varoufakis, cu privire la relatarile despre planul privind revenirea la drahma, ei invocand impotriva fostului sef de la Finante un posibil delict de divulgare a datelor personale.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22