Gregorian Bivolaru este judecat și la Cluj, într-un dosar de trafic de persoane

Iulian Popescu | 01.03.2016

Gregorian Bivolaru, liderul MISA, va fi judecat, la Curtea de Apel Cluj, într-un dosar de trafic de persoane în care primul termen a fost stabilit pentru data de 10 mai 2016, potrivit unor surse judiciare citate Mediafax.

Pe aceeași temă

 

Acest dosar nu are legătură cu extrădarea din Franța a lui Bivolaru, ci este vorba despre o anchetă veche, instrumentată de DIICOT și trimisă cu rechizitoriu în instanță în anul 2007.

Mai precis, este apelul la sentința dată de Tribunalul Cluj în februarie 2015.

 

Liderul MISA, Gregorian Bivolaru, a fost reținut, săptămâna trecută, în Franța și urmează să fie extrădat în România, dacă instanța va accepta cererea autorităților de la București.

 

Bivolaru a fost recunoscut de mai multe persoane în suburbiile Parisului, care au sunat la poliție. El ar fi refuzat să-și decline identitatea, susținând că e cetățean bulgar.

 

Pentru prinderea lui Bivolaru, Poliția Română a colaborat cu autoritățile franceze, transmite Agerpres, citând oficiali din Poliție. El îți schimbase identitatea – sub numele Magnus Aurolsson – și beneficia de azil politic în Suedia, din 2005.

 

Gregorian Bivolaru a plecat din țară după ce a fost trimis în judecată în August 2004. A fost arestat în Suedia, în Aprilie 2005, dar autorităților române li s-a respins cererea de extrădare a acestuia, transmite Realitatea TV.

 

Gregorian Bivolaru are 63 de ani, este acuzat de exploatare sexuală a copiilor şi pornografie infantilă şi condamnat la 6 ani de închisoare. Potrivit informaţiilor Europol, citate de Digi 24, între 2002 și 2004, Gregorian Bivolaru, în calitate de profesor de yoga și mentor spiritual, a recrutat un minor pe care l-a exploatat sexual.

 

Liderul spiritual al MISA, Gregorian Bivolaru, a fost condamnat, în 2013, de Înalta Curte de Casație și Justiție, la șase ani de închisoare cu executare, pentru trafic de persoane și acte sexuale cu minori.

 

Bivolaru fusese achitat în aprilie 2012 de Tribunalul Sibiu, însă instanța supremă a casat sentința și a dispus rejudecarea dosarului. La ultimul termen, procurorul de ședință a cerut pedepse cu executare orientate spre maximum prevăzut de lege în cazul lui Bivolaru, pedeapsă cu suspendare pentru Zsolt Farkaș și încetarea procesului penal față de Mirona Farcași.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22