GREXIT. Italia vrea o solutie definitiva, care sa tina cont si de argumentele geopolitice

M. B. | 07.07.2015

Pe aceeași temă

Premierul italian Matteo Renzi a declarat luni că reuniunea Eurogrupului și summitul  zonei euro ar trebuie “să indice o cale definitivă pentru rezolvarea”  crizei grecești, accentuată după referendumul de duminică, iar ministrul de Externe al Italiei este convins că negocierile trebuie să țină însă cont nu doar de parametrii economici ai Greciei, ci și de argumentele geopolitice.

 

“Știm bine că Grecia este în afara parametrilor, însă nu din vina germanilor răi, ci din cauza guvernanților greci care s-au succedat la Atena în ultimii 15-20 de ani”, a declarat marți ministrul de externe italian, Paolo Gentiloni, într-un interviu acordat cotidianului Corriere della Sera, citat de Agerpres.

 

În opinia sa, decizia nu trebuie luată contabilicește, ci trebuie ținut cont că în afara rațiunilor sentimentale, există și argumentele geopolitice.

“Faptul că Grecia rămâne un stat membru al UE și al NATO nu poate fi un element secundar în analiza noastră. Spun acest lucru fără a dori să justific alegerile făcute sau pe cele nefăcute de Atena în ultimele luni”, a subliniat ministrul italian pentru Corriere della Sera.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22