Grindeanu anunță la Bruxelles numirea unui ”apolitic” la Justiție, din afara coaliției

Dora Vulcan | 16.02.2017

Premierul Sorin Grindeanu a anuntat joi în conferința de presă comună de la Bruxelles cu Frans Timmermans, prim-vicepresedintele Comisiei Europene, ca saptamana viitoare va propune un ministru al Justitiei apolitic, care nu face parte din coalitia de guvernare.

Pe aceeași temă

 

 

Am avut discutii cu mai multe persoane cu cateva persoane care au un background profesional dincolo de orice contestare. Continua si in week-end intalnirile cu persoane eligibile. Cel tarziu la mijlocul saptamanii viitoare o sa fac o propunere care nu face parte din coalitie, o persoana apolitica”, a spus premierul Sorin Grindeanu în conferința de presă comună susținută cu prim-vicepreședintele Comisiei Eruopene, Frans Timmermans.

 

 

 

Timmermans: Vrem sa fim intr-o situatie in care lupta anticoruptie sa fie ireversibila, fara legatura cu politica de partid. Vrem ca cetatenii romani sa fie siguri ca tara nu mai e corupta”

 

 

Ce asteptam in lupta anticoruptie e trecut in raportul MCV. Am acceptat punctul de vedere al premierului care a spus ca nu e totul clar pentru noi si m-am angajat sa clarificam totul. Vrem sa fim intr-o situatie in care lupta anticoruptie sa fie ireversibila, fara legatura cu politica de partid. Vrem ca cetatenii romani sa fie siguri ca tara nu mai e corupta, a spus Frans TImmermans cu privire la așteptările pe care Comisia le are de la executivul român.

 

 

 ” O sa transmitem clarificarile pe care dorim sa le avem din recomandarile de pe MCV astfel incat sa stim exact ce avem de facut si sa facem pasii necesari astfel incat sa indeplinim ce avem de facut. Vom trasmite catre CE in viitorul apropiat aceste clarificari pe care ni le dorim”, i-a răspuns primierul român.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22