Grindeanu, încolțit: Sunt de 21 de ani în PSD. Încep să nu mai înțeleg aceste tensiuni

A.p | 07.06.2017

Tensiunile dintre premierul Grindeanu si Liviu Dragnea par a se fi acutizat in ultima vreme, in contextul informatiilor despre o apropiata remaniere a guvernului, care ar ăutea avea loc dupa ”evaluarea” pe care seful PSD o face in aceste zile ministrilor cabinetului.

Pe aceeași temă

 

 

Atacat din mai multe parti de lideri marcanti ai PSD, criticat si de Dragnea, premierul sustine ca nu este rolul sau sa dea replici si ca nu mai intelege aceste tensiuni din partid, cu toate ca este membru de 21 de ani in partid.

 

Premierul Grindeanu si ministrul de finante Viorel Stan au absentat marti de la votul final dat in Camera Deputatilor legii salarizarii unitare, lucru care le-a atras criticile sefului PSD.

 

In timp ce Dragnea vorbea de la tribuna parlamentului in sustinerea legii salarizarii, Grindeanu se afla in aceeasi cladire la o conferinta- Forumul Capitalului Romanesc- organizata de Intact Media Group. Practic, unul vorbea la microfonul Antenei 3, iar celalalt la microfonul Camerei.

 

Gestul nu a ramas netaxat de Dragnea: "Este o problema ca ministrul de Finante nu a venit in Parlament sa sustina aceasta lege. Am puterea sa-mi asum acest lucru. Imi cer scuze. Este o problema pe care o vom regla in interior. Era bine sa fie si premierul, pentru ca este cea mai importanta lege din acest an", a declarat Dragnea.

 

 

Premierul s-a aparat spunind ca daca are de dat explicatii o va face in interiorul partidului, dar ca nu intelege toate aceste critici si tensiuni."Dati-mi voie sa nu spun mai multe, decat ce am spus in urma cu cateva zile, iar eu chiar discut foarte mult cu domnul presedinte Dragnea. Cred ca dansul a clarificat toate aceste aspecte aseara (marti seara - n.r.). Eu nu vreau altceva decat sa va spun ceea ce am mai spus de fapt ca adversarii politici ai PSD sunt in afara partidului, nu in interior", a declarat Grindeanu la Parlament, intrebat cum comenteaza criticile anumitor lideri social-democrati la adresa Guvernului, precum si recenta afirmatie facuta de Nicolae Badalau potrivit careia ar fi nevoie de o alta varianta de premier. 

"Sunt un membru de partid de 21 de ani, nu sunt venit de ieri - de azi in PSD. Si chiar subliniez faptul ca toate aceste tensiuni, care par a fi tensiuni, incep sa nu le mai inteleg, dar au fost spulberate, din punctul meu de vedere, si intaresc ce spunea domnul presedinte aseara prin declaratiile pe care le-a dat. Restul, dati-mi voie sa nu raspund si nu e rolul meu sa dau replici", a adaugat premierul

 

Marti seara, presedintele PSD Liviu Dragnea a declarat ca nu a avut si nu are de gand sa il schimbe din functie pe premierul Sorin Grindeanu, dar a punctat ca programul de guvernare asumat de PSD si aliatii sai nu este unul usor si, ca atare, in aceasta perioada are loc o evaluare a activitatii ministrilor, care va fi urmata, la final, de o serie de propuneri ce vor fi inaintate spre avizare in Comitetul Executiv National al PSD. Totodata, el a spus ca discutia despre remaniere nu face bine coalitiei de guvernare.

 

 

Cu toate acestea, presedintele executiv al PSD, Niculae Badalau, un apropiat al lui Dragnea, a spus ca daca din evaluare reiese ca premierul este problema, acesta ar putea fi schimbat.

 

”În aceste zile se face o analiză, o analiză foarte serioasă pe fiecare minister în parte. Haideți să așteptăm rezultatele acestei analize și abia apoi să tragem concluziile. În urma acestei analize care se va face în Comitetul Executiv și în care va fi prezentată activitatea fiecărui ministru în parte, eu sunt dispus să votez pentru schimbarea unor miniștri și, dacă analiza ne va arăta că acest Guvern trebuie schimbat în totalitate, vom lua în considerare inclusiv schimbarea premierului, dacă la dumnealui este problema.

 

Avem deja un număr destul de mare de miniștri care se plâng de relația proastă pe care o au cu premierul Sorin Grindeanu. Sunt cinci sau șase colegi care se reclamă acest lucru și eu consider că acesta este un semnal de alarmă destul de puternic. Trebuie să vedem. Am văzut și nemulțumirile primarului general, doamna Firea, am văzut și alți colegi și nu este exclus ca problema să fie la primul ministru.

 

Noi ne-am asumat un program de guvernare care oferă o șansă imensă României pentru dezvoltare și nicio persoană din acest Guvern nu este mai importantă decât programul de guvernare. Funcțiile acestea sunt vremelnice și de aceea nu cred că trebuie să fie cu supărare dacă un coleg sau altul vor fi nevoiți să plece (...) Cu certitudine este nevoie de o împrospătare a echipei guvernamentale, acum rămâne să vedem dacă a întregii echipe sau doar a unor miniștri”, a declarat președintele executiv al PSD, pentru stiripesurse.ro.

 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22