Grindeanu o întoarce ca la Ploiești: ministrul Justiției ar putea fi membru al coaliției

Dora Vulcan | 20.02.2017

Premierul Sorin Grindeanu pare să fi uitat declarațiile făcute la Bruxelles în fața întregii lumi când i-a dat asigurări prim-vicepreședintelui Comisiei Europene Frans Timmermans că va numi la Justiție un ministru apolitic, dincolo de orice suspiciune. Luni, el le-a spus jurnaliștilor, ca într-o joacă, despre viitorul nominalizat de la Justiției că poate fi și o persoană apolitică dar, în aceeași măsură, și un membru al coaliției de guvernare PSD-ALDE.

Pe aceeași temă

 

 

 

„Până miercuri sau miercuri o să venim cu aceste propuneri şi la Ministerul Justiţiei. În momentul în care venim, o să venim cu o singură propunere”, a spus Sorin Grindeanu. 

 

Față de declarațiile de săptămâna trecută făcute la Bruxelles, el spune că acum că viitorul ministru al Justiţiei ar putea fi atât o persoană apolitică, cât şi un membru al coaliţiei PSD-ALDE.

 

„Există varianta de a fi un apolitic, dar există şi varianta de a fi un membru din coaliţia de guvernare. Şi azi şi mâine o să am întâlniri cu persoane pe care le consider eligibile pentru a ocupa această funcţie şi o să mă decid miercuri”, a subliniat premierul.

 

De asemenea, întrebat dacă există posibilitatea ca viitorul ministru al Justiţiei să fie de la ALDE, Sorin Grindeanu a afirmat: „Am spus şi la Bruxelles, acelaşi lucru spun şi acum, că e extrem de posibil să fie un ministru apolitic, dar nu e singura variantă. Asta am spus şi la Bruxelles”. Desigur că minte. La Bruxelles nu a declarat niciodată așa ceva.

 

La insistenţele presei dacă PSD va da ALDE acest portofoliu, prim-ministrul a evitat să dea un răspuns precis.

 

„Mai sunt două zile, lăsaţi-mă să am discuţiile cu cei pe care îi consider persoane potrivite, şi eu şi colegii mei, în a ocupa această funcţie”, a conchis Sorin Grindeanu.

 

 

Iată declarația și contextul declarației lui Grindeanu de la Bruxelles:

 

Q5: Cine va fi noul ministru al Justitiei si ce garantii exista ca nu va produce derapaje precum cele cu OUG 13?

 

Grindeanu: Am avut discutii cu mai multe persoane cu cateva persoane care au un background profesional dincolo de orice contestare. Continua si in week-end intalnirile cu persoane eligibile. Cel tarziu la mijlocul saptamanii viitoare o sa fac o propunere care nu face parte din coalitie, o persoana apolitica.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22