Grindeanu spune că nu mai face: guvernul său nu va mai accepta inițiative ca OUG 13

Dora Vulcan | 08.02.2017

În discursul său la moțiunea de cenzură introdusă de opoziție împotriva guvernului său, Grindeanu a dat asigurări că nu va mai accepta ”nicio inițiativă de acest gen în Guvern”, cu referire la OUG 13 introdusă de ministrul de Justiție Florin Iordache prin care au fost modificare codurile penale în beneficiul celor incriminați sau în curs de judecare pentru abuz în serviciu.

Pe aceeași temă

 

 

El și-a luat ”angajamentul”, în fața camerelor reunite ale Parlamentului, ca ”începând de azi Guvernul să poarte un dialog real cu românii”, arătând că a ”înțeles pe deplin toată emoția și supărarea pe care OUG le-au generat” și care au scos toată țara în stradă de marțea trecută de când ordonanța a fost adoptată în ședință nocturnă și publicată noaptea în Monitorul Oficial. 

 

"Incepand de astazi, acest Guvern va fi exclusiv unul al dialogului si al consultarii publice", a promis Grindeanu. 

 

Grindeanu a mai declarat ca desi motiunea de cenzura depusa de liberali reprezinta un drept constitutional, ea nu mai are obiect.

 

"Avem un buget care aduce prosperitate si dezvoltare romanilor. Avem toate parghiile necesare pentru a implementa programul de guvernare pe care romanii in decembrie l-au votat intr-o proportie covarsitoare.

 

Astazi, avem ocazia sa ne vedem din nou si asta la o luna de la investirea actualului Guvern. Opozitia a depus o motiune de cenzura. Este dreptul constitutional al colegilor nostri sa faca acest lucru. E greu, totusi, sa nu remarc ca aceasta motiune nu-si mai are obiectul", a spus Grindeanu, potrivit Agerpres.

 

El l-a ironizat pe Catalin Predoiu, comentand ca se astepta la o "abordare profesionista" din partea PNL, fiind vorba de "lucruri serioase", astfel ca nu intelege de ce fostul ministru al Justitiei a fost desemnat sa citeasca textul motiunii.

 

Guvernul Grindeanu se confrunta miercuri, cu prima motiune de cenzura impotriva sa. Demisia Guvernului este ceruta de Opozitie la putin peste o luna de la instalarea Executivului, dupa ce, in seara de 31 ianuarie, a dat pe furis o ordonanta de urgenta prin care a vrut sa modifice Codurile Penale in favoarea politicienilor cu probleme penale.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22