Grindeanu spune că vrea să «iasă din ipocrizie» în legătură cu numirea prefecţilor

E.b. | 05.03.2017

Premierul Sorin Grindeanu a afirmat că trebuie ieșit "dintr-o anumită ipocrizie" în ceea ce privește numirea prefecților și a subprefecților, arătând că "schimbările de guverne au dus, în general, la schimbarea prefecților și subprefecților", reprezentanți ai executivului în teritoriu.

Pe aceeași temă

 

 


El s-a referit la proiectul aflat în dezbatere publică prin care se dorește eliminarea termenului "apolitic" în cazul reprezentanților Guvernului în teritoriu, respectiv a prefecților și a subprefecților.


"Este în dezbatere publică. Nu spun că asta este soluția, așteptăm contraargumente. Dar măcar ieșim dintr-o anumită ipocrizie, pentru că toată lumea știe că la schimbarea guvernelor se schimbă prefecții și subprefecții, doar că există o formă mascată, de apolitic", a declarat premierul, conform Agerpres.

Șeful Executivului a spus că "din 2004, prefecții, subprefecții au devenit înalți funcționari publici și sunt apolitici; (...) dar schimbările de guvern au dus în general la schimbările de prefecți, reprezentanții Guvernului în teritoriu".

 

Sorin Grindeanu a opinat că "așa cum un guvern este politic, vine prin votul cetățenilor și pleacă prin votul cetățenilor, tot așa și reprezentanții guvernului în teritoriu".

 

Premierul a arătat că "proiectul face parte dintr-un Cod administrativ, dar un model sau altul va fi adoptat în funcție de dezbaterea publică". 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22